Košarka

Bogdanović: "Teško je biti u ovakvoj situaciji, ali moramo se boriti"

Branimir Korać • utorak, 18.09.2018.
Bogdanović: "Teško je biti u ovakvoj situaciji, ali moramo se boriti"
Foto: EPA

Hrvatska je još jednom razočarala i reprezentacija s četiri NBA igrača upisala je poraz i u Poljskoj. Nakon Litve svladala ju je i Poljska te je vrlo vjerojatno ostavila bez Svjetskog prvenstva...

Od Europskog prvenstva prošle godine Hrvatska niže razočaranja. Od onog raspada protiv Rusije u Turskoj nije bilo baš niti jedne utakmice za koju možemo reći to je to, hrvatska ide prema gore i igra u skladu s potencijalom.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sve je išlo krivim smjerom, Hrvatska je već u prvom krugu kompromitirala puno toga i tako je samo nastavila i u drugom dijelu. Nadali smo se da će priključenjem NBA igrača za te prve dvije utakmice biti nešto bolje, ali ništa se nije promijenilo.

U Poljskoj je Hrvatska izgledala dosta loše i zaslužila je poraz. Borbeni domaćin dizao se sa svakim košem, igrači su se bodrili, a Hrvatska kao da je pala s Marsa.

"Teško je govoriti nakon ovakve utakmice. Napravili smo malo bolji posao nego u prošloj utakmici, krenuli vrlo agresivno, ali u drugom poluvremenu nismo igrali dovoljno pametno kako bi ih udaljili od laganih polaganja i trica u tranziciji. Imali smo i neka nepotrebna udvajanja koja nisu dala rezultata. Teško je biti u ovakvoj situaciji, ali moramo se boriti", istaknuo je Bojan Bogdanović.

Izbornik Dražen Anzulović smatra kako je Hrvatska previše griješila da bi došla do dobrog rezultata.

"Čestitke Poljskoj, ovo je bila teška utakmica za nas. Bili smo pod pritiskom da dobijemo ovu utakmicu i nismo loše krenuli, kontrolirali smo susret 25-30 minuta. Kako je utakmica odmicala, radili smo neke taktičke pogreške, izgubili energiju i u nekim trenucima kontrolu. Na kraju smo imali osam poena zaostatka, pokušali se vratiti i došli na minus jedan. Promašili smo puno otvorenih šuteva, polaganja, napravili previše pogrešaka. Kada to radiš, ne možeš pobijediti."

Do kraja kvalifikacija Hrvatska igra još jednom protiv Poljske i Litve te dva puta protiv Mađarske. U teoriji mora dobiti sve četiri utakmice kako bi se dovukla do trećeg mjesta, ali budimo realni...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!