Tenis

Pobjednica US Opena lakoćom u četvrtfinale, Riske do glatke pobjede protiv Muguruze

Petar Jenjić • srijeda, 19.09.2018.
Pobjednica US Opena lakoćom u četvrtfinale, Riske do glatke pobjede protiv Muguruze
Foto: EPA

Odigrana su četiri meča na WTA turniru u Tokiju iz kojih je potrebno izdvojiti glatko ispadanje Garbine Muguruze, kao i laganu pobjedu osvajačice US Opena Naomi Osake koja je slavila protiv Dominike Cibulkove...

Plasman u četvrtfinale ostvarila je četvrta nositeljica Karolina Pliškova koja je u tri seta bila bolja od Darije Gavrilove. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Pliškove koja je slavila sa 4:6, 6:4, 6:4.

Bolje je Čehinja krenula u meč i povela sa 4:1. Međutim, do kraja seta nije uspjela dobiti nijedan gem pa je isti otišao na stranu Gavrilove. Jedan break bio je dovoljan u drugom setu za Pliškovu kako bi stigla do poravnanja.

U odlučujući set bolje je ušla australska tenisačica koja je imala vodstvo od 4:1. Ipak, dogodila se ista situacija kao i u prvom setu, no ovoga puta u suprotnom smjeru. Pliškova je napravila dva breaka i do kraja nije izgubila nijedan gem.

Do pobjede je stigla i Francuskinja Caroline Garcia koja se jako mučila s Anastasijom Pavljučenkovom. Slavila je nakon nešto više od dva sata igre sa 7:5 u trećem setu nakon što je prethodno spasila tri meč lopte.

Nastup u Tokiju ove sezone po dobrom neće pamtiti Garbine Muguruza koja je glatko izgubila od Alison Riske. Amerikanka je slavila sa 6:1, 6:2 nakon sat vremena igre te tako u trećem međusobnom dvoboju stigla do prve pobjede.

Tri breaka napravila je Riske u prvom setu za lagodno vodstvo od 1:0. U drugi je set ušla vrlo slično - dva je puta oduzela servis protivnici i povela s 5:1. Vratila je Muguruza jedan break zaostatka, ali više od toga nije išlo.

Samo tri gema izgubila je i osvajačica US Opena Naomi Osaka koja je igrala protiv Dominike Cibulkove. Tijekom meča bila je vrlo sigurna na servisu i nije dopustila nijednu priliku protivnici za obrat. Dva breaka u prvom i tri u drugom setu bila su i više nego dovoljna za rutinsku pobjedu.

WTA Tokio, osmina finala:
Karolina Pliškova (4) - Daria Gavrilova 4:6, 6:4, 6:4
Caroline Garcia (2) - Anastasia Pavljučenkova 6:4, 2:6, 7:5
Alison Riske - Garbine Muguruza (6) 6:1, 6:2
Naomi Osaka (3) - Dominika Cibulkova 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!