Nogomet

Cocu: "Ispričavam se navijačima, ovo je bilo jako loše"

s Maksimira: Jan Šneler • petak, 21.09.2018.
Cocu: "Ispričavam se navijačima, ovo je bilo jako loše"
Foto: FaH

Nezadovoljstvo, ljutnja i sram. To su tri riječi kojima se može opisati raspoloženje Philippa Cocua nakon današnjeg teškog poraza protiv Dinama...

Smrknutog pogleda, razočaran i bijesan na igru svojih igrača, trener Fenerbahčea Phillip Cocu na konferenciji za novinare, izgledao je kao čovjek koji bi najrađe upao u zemlju od srama. To je tako kada ste trener momčadi poput Fenerbahčea čiji navijači ne praštaju velike poraze i katastrofalna izdanja momčadi.

"Prije svega čestitke Dinamu na sjajnoj igri. Ako pogledam našu igru, mislim da ovako više ne smijemo igrati. Jedino što mogu je ispričati se klubu i navijačima na ovoj katastrofalnoj predstavi. Nema to veze s poštovanjem prema igri kakvu je Dinamo prikazao, ali ako gledamo našu igru, ovo je bilo jako loše", ljutito je rekao Cocu.

Turski novinari prisutni u dvorani odmah su krenuli spominjati društvene mreže koje su gorile od zahtjeva za smjenom nizozemskog trenera. Poraz od Dinama je bolan, ali navijači su u strahu što ih čeka u ponedjeljak kada igraju protiv Bešiktaša. Poraz u turskom prvenstvu vjerojatno bi značio kraj mandata Nizozemca na klupi turskog kluba.

"Naravno da sam odgovoran jer sam ja trener. Bio bih jako iznenađen da navijači nisu ljuti na mene i klub nakon što smo odigrali na ovakav način. Iznimno sam ljut što smo izgubili 4:1 i u potpunosti razumijem navijače što su razočarani. Ja ne donosim takve odluke nego dajem sve od sebe za klub i igrače. Utakmica u ponedjeljak je važna, to je derbi protiv Bešiktaša i dat ćemo sve od sebe da odigramo puno bolje", dodao je trener Fenerbahčea.

Na kraju, Cocu je pohvalio Dinamovu momčad i rekao kako je to način na koji treba svaka momčad igrati. Jasno, Nizozemac žali što njegova momčad nije pokazala dovoljno želje i volje za pobjedom.

"Naš protivnik je pokazao da žele pobjedu više od nas. Vidjeli ste to u svim aspektima igre. Svi mogu raditi greške, to je dio nogometa, ali utakmica počinje sa željom i voljom da se da sve od sebe i odigra najbolje", zaključio Cocu i napustio stadion nekako i sam svjestan kako je vrlo blizu otkaza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!