Tenis

Donna Vekić nastavila niz, u dva seta pala i četvrta igračica svijeta!

Branimir Korać • petak, 21.09.2018.
Donna Vekić nastavila niz, u dva seta pala i četvrta igračica svijeta!
Foto: EPA

Donna Vekić igra sjajno u Tokiju te je upisala još jednu veliku pobjedu. Ponovno bez izgubljenog seta i ponovno renomirano ime, ovaj put četvrta igračica svijeta Caroline Garcia...

Donna Vekić prošla je u polufinale turnira u Tokiju sjajnim nastupom i glatkom pobjedom i protiv Caroline Garcije. Treći meč u Tokiju i treća glatka pobjeda, sve tri protiv dobro poznatih imena iz vrha svjetskog tenisa. Redom su pale Sloane Stephens, Johanna Konta i Caroline Garcia.

Ovakvu seriju Vekić nikada nije imala, ovako kvalitetni nastupi protiv jakih imena i pobjede u dva seta, ali forma je očito na vrhuncu i donijelo joj je to prolaz u polufinale.

Donna i Garcia dosad su se susretale četiri puta i sva četiri puta mečevi su igrani u tri seta, nikada nijedna igračica nije slavila ovako glatko, ali ovaj put Vekić je bila vrlo raspoložena.

Početak meča nije pružao naznake da će se tako razviti. Garcia je povela s 2:0, Donna je vratila break, a nakon što je Francuskinja došla do 3:2, Vekić je nanizala pet gemova.

U drugom setu ponovno je Garcia prva došla do breaka i povela s 4:2, ali još jednom je Vekić, po sličnom receptu kao protiv Konte, nanizala četiri gema s kojima je zaključila meč.

Odličan nastup hrvatske tenisačice koja tako odlazi u polufinale Tokija i borit će se za najveće finale u dosadašnjem dijelu karijere.

Protivnica u polufinalu bit će Karolina Pliškova koja je svladala u tri seta Alison Riske. U posljednjem međusobnom dvoboju 2014. godine u Monterreyju Pliškova je odnijela pobjedu u tri seta 4:6, 6:2, 6:3.

WTA Tokio, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Caroline Garcia (Francuska, 2) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!