Tenis

Osaka uvjerljiva, Pliškova protiv Vekić

Jan Šneler • petak, 21.09.2018.
Osaka uvjerljiva, Pliškova protiv Vekić
Foto: EPA

U četvrtfinalu WTA turnira u Tokiju, Naomi Osaka bez većih problema prošla je dalje, dok je Viktoria Azarenka bila prisiljena predati meč protiv talijanske tenisačice Camile Giorgi...

Odigrani su četvrtfinalni ogledi WTA turnira u Tokiju i hrvatska tenisačica Donna Vekić saznala je protivnicu u polufinalnoj završnici. Bit će to Karolina Pliškova koja je svladala Alison Riske.

Pliškova je bez ikakvih problema slavila sa 6:1 u prvom setu i činilo se da će puno lakše doći do slavlja. U drugom setu ipak je Riske uspjela doći do breaka i servirati za set. Čehinja se uspjela vratiti i odvesti set u tie-break. U 13. igri Amerikanka je ipak uspjela izjednačiti u setovima.

U posljednjem setu, ponovno je Amerikanka propustila veliku priliku. Imala je vodstvo od 6:5 i servis za meč, no još jednom Pliškova uspijeva odvesti meč u tie-break. Tu je bio kraj jer je Riske slabije odigrala 13. igru i Pliškova se provukla do polufinala.

Takvih problema nije imala Naomi Osaka koja je rutinski slavila protiv Barbore Strycove. Aktualna pobjednica US Opena, mlada 20-godišnja japanska tenisačica nastavlja oduševljavati svojom igrom te je za malo više od 90 minuta slavila protiv osme nositeljice.

Camila Giorgi je vrlo brzo prošla u polufinale. Viktoria Azarenka je dobro krenula, rano došla do breaka, no zbog ozljede je njen rezultat počeo patiti te je pri vodstvu Giorgi 5:3, odlučila predati meč.

WTA Tokyo, četvrtfinale:
Alison Riske (SAD) - Karolina Pliškova (Češka, 4) 1:6 7:6(5) (4)6:7
Naomi Osaka (Japan, 3) - Barbora Strycova (Češka, 8) 6:3 6:4
Camila Giorgi (Italija) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 5:3 Azarenka predala meč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!