Tenis

Wawrinka u dva seta bolji od Džumhura, Šapovalov izgubio od Kližana

Jan Šneler • petak, 21.09.2018.
Wawrinka u dva seta bolji od Džumhura, Šapovalov izgubio od Kližana
Foto: EPA

Zaključeni su četvrtfinalni dvoboju na ATP turniru u Sankt Peterburgu odakle treba izdvojiti poraz Denisa Šapovalova od Martina Kližana. Problema je imao i Dominic Thiem protiv Daniila Medvedeva, no ipak je stigao do pobjede, dok je do slavlja stigao i Stan Wawrinka...

Iako je bio favorit protiv slovačkog tenisača Martina Kližana, mladi kanadski tenisač Denis Šapovalov ponovno je kiksao. Sve je dobro krenulo za njega, poveo je sa 6:3 u setovima, imao vodstvo od 5:4 i servis za potvrdu meča, no Kanađanin nije uspio. Kližan se vratio, osvojio drugi set, da bi u trećem u potpunosti potukao Šapovalova i zasluženo prošao u polufinale.

Stanislav Wawrinka nije imao većih problema protiv bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. Iako Džumhur bilježi dobre rezultate u posljednje vrijeme, Wawrinka je bio rutinski odradio današnji meč. U prvom setu brzo je vratio izgubljeni break te s još jednim oduzimanjem servisa došao do prednosti koju je potvrdio servisom za 6:3.

U nastavku meča imao je još lakši posao. Na samom početku došao je do breaka kojeg nije ispuštao do kraja. Sličan meč odigrali su Marco Cecchinato i Roberto Bautista. Prvi set bio je izjednačen, oba tenisača dobro su servirala te se otišlo u tie-break.

U 13. igri Bautista dominira i rezultatom 7:0 dolazi do seta. Drugi set potpuna suprotnost. Cecchinato sve lošije servira, a Bautista je sve opasniji. Španjolac je došao do breaka u četvrtom gemu i mirno priveo meč kraju osvojivši drugi set sa 6:3.

Do teške pobjede stigao je Dominic Thiem koji je tek u tie-breaku trećeg seta uspio slomiti Daniila Medvedeva.

ATP Sankt Petersburg, četvrtfinale:
Denis Šapovalov (Kanada, 7) - Martin Kližan (Slovačka) 6:3, 5:7, 3:6
Marco Cecchinato (Italija, 3) - Roberto Bautista (Španjolska, 5) (0)6:7, 3:6
Damir Džumhur (BiH, 6) - Stan Wawrinka (Švicarska) 3:6, 4:6
Dominic Thiem (Austrija, 1) - Daniil Medvedev (Rusija, 8) 6:2, 3:6, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!