Košarka

Baskonia umalo prokockala prednost, ali ipak slavila protiv Tomićeve Barcelone

Petar Jenjić • petak, 21.09.2018.
Baskonia umalo prokockala prednost, ali ipak slavila protiv Tomićeve Barcelone
Foto: EPA

Prvi finalist španjolskog košarkaškog Superkupa jest Baskonia koja je slavila protiv Barcelone rezultatom 79:76...

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Baskonia i Barcelona u prvom polufinalu španjolskog Superkupa. U konačnici su do pobjede stigli Baski rezultatom 79:76 čime su prošli u finale.

Igrala je Baskonia bolje kroz veći dio utakmice, imala i 20 koševa viška u jednom trenutku, no katalonska momčad uspjela se vratiti i izboriti neizvjesnu završnicu, ali do konačne pobjede i preokreta ipak nije.

Nakon izjednačene prve četvrtine, u drugoj je u potpunosti dominirala Baskonia za čiju igru Barcelona nije imala nikakav odgovor. U 18. minuti tako je stigla i do +19 (46:27), a dvoznamenkastu prednost čuvala je do kraja poluvremena.

Nastavak susreta donio je i 20 koševa prednosti Baskoniji, međutim, Barcelona se nije predavala i kako je vrijeme odmicalo stizala je sve bliže. Deset sekundi prije kraja, pri zaostatku 79:76, Chris Singleton blokirao je Shavona Shieldsa, a Barcelona imala šansu za produžetak. Ipak, Kyle Kuric, a zatim i Pierre Oriola nisu bili precizni.

Kuric je ujedno bio i najučinkovitiji igrač Barcelone sa 16 poena, Ante Tomić za 16 minuta na terenu dodao je devet poena (4/7 za dva, slobodna bacanja 1/2), sedam skokova i jednu asistenciju. Baskoniju je do pobjede predvodio Patricio Garino sa 16 koševa, Shavon Shields dodao je 13 poena.

Superkup, polufinale:
Barcelona - Baskonia 76:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!