Košarka

Cedevita u završnici slomila Zadar i prošla u polufinale Superkupa

Petar Jenjić • petak, 21.09.2018.
Cedevita u završnici slomila Zadar i prošla u polufinale Superkupa

U hrvatskom dvoboju u četvrtfinalu Superkupa ABA lige do pobjede je stigla Cedevita koja je sa 85:77 bila bolja od Zadra...

Tijesnu pobjedu u četvrtfinalu Superkupa ABA lige ostvarila je Cedevita koja je u hrvatskom dvoboju bila bolja od Zadra. Vitamini su u konačnici slavili rezultatom 85:77, a pobjedu su osigurali tek u samoj završnici dvoboja.

Vodila je Cedevita od samog početka utakmice i nijednom nije ispustila vodstvo tijekom prvih 20 minuta. Nerijetko je zagrebačka momčad koristila zadarski nedostatak visine pod košem, gdje je skakački bila bolja, posebno u napadu.

Imali su Vitamini nerijetko i dvoznamenkastu prednost tijekom druge četvrtine, za najvećih +12 zabio je James Bell (34:22). Do kraja poluvremena Zadar je uspio ublažiti zaostatak, bilo je 43:37.

Kako je odmicala treća četvrtina Zadar je bio sve opasniji. Bell je zabio slobodno bacanje za deset koševa prednosti Cedevite (61:51), tri minute prije kraja dionice, nakon čega je uslijedila velika serija Zadra od 13:2 koju je dvjema tricama zaključio Luka Tomas.

Egal je ostao sve do završne četiri minute, točnije kada je Zadar posljednji puta bio u vodstvu (75:74). Nakon toga uslijedila je serija Cedevite od 9:0 što je bilo nedostižno za momčad Aleša Pipana.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je James Bell s 23 poena, dok su po 14 koševa dodali Andrija Stipanović i Augusto Lima. Zadar je predvodio Malcolm Grant s 21 poenom čime je pokazao da će biti pravo pojačanje momčadi za sljedeću sezonu. Šime Špralja dodao je 12 koševa.

Superkup, četvrtfinale:
Cedevita - Zadar 85:77

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

ABA Superkup

četvrtfinale

Mornar Barsko zlato77:91Partizan
Budućnost VOLI90:86Igokea
Cedevita85:77Zadar
Crvena zvezda86:60Petrol Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!