Košarka

Budućnost u završnici osigurala pobjedu i dvoboj s Partizanom

Petar Jenjić • petak, 21.09.2018.
Budućnost u završnici osigurala pobjedu i dvoboj s Partizanom

Završena su prva dva četvrtfinalna susreta Superkupa ABA lige u kojima nije bilo iznenađenja, Partizan je svladao Mornara, dok je Budućnost u završnici osigurala pobjedu protiv domaćina Igokee...

U prvom četvrtfinalu Partizan je uzvratio Mornaru za poraz u prošlogodišnjem Superkupu, kao i za dva poraza u ABA ligi. Srpska momčad stigla je do pobjede rezultatom 91:77.

Dobra obrana i Đorđe Gagić bili su neki od glavnih razloga Partizanove pobjede. Mučio se kroz tri četvrtine, uoči posljednje imao je tek četiri koša prednosti (67:63), ali u posljednjoj dionici uspio se odvojiti i doći do slavlja.

Gagić je zaključio utakmicu s 23 poena i sedam skokova, dok je Vanja Marinković dodao 16 koševa. Najbolji je u redovima Mornara bio Khadeen Carrington s 20 poena, pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti.

Domaćin turnira Igokea zadao je jako puno problema Budućnosti koja je pobjedu i utakmicu protiv Partizana osigurala tek u završnici. Crnogorska momčad na kraju je slavila rezultatom 90:86.

Imala je Igokea dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena, no u nastavku susreta Budućnost dolazi do preokreta. Međutim, držao se domaćin sve do kraja - 25 sekundi prije kraja prošlosezonski prvaci imali su dva koša viška (88:86), a pobjedu je s linije slobodnih bacanja osigurao Nemanja Gordić.

Gordić je ujedno bio i najučinkovitiji igrač Budućnosti s 19 poena i šest asistencija, dok su po 15 koševa dodali Nikola Ivanović (pet asistencija) i Earl Clark (sedam asistencija). Tomislav Zubčić s 21 poenom, šest skokova i dvije asistencije za 27 minuta provedenih na terenu bio je najbolji u redovima Igokee.

ABA Superkup, četvrtfinale:
Mornar - Partizan 77:91
Budućnost - Igokea 90:86

FOTO: ABA liga

ABA Superkup

četvrtfinale

Mornar Barsko zlato77:91Partizan
Budućnost VOLI90:86Igokea
Cedevita85:77Zadar
Crvena zvezda86:60Petrol Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!