Tenis

Europa dominira na Laver Cupu, Đoković i Federer izgubili meč parova

Jan Šneler • subota, 22.09.2018.
Europa dominira na Laver Cupu, Đoković i Federer izgubili meč parova
Foto: EPA

Mečom parova završen je prvi dan ekshibicijskog Laver Cupa između tenisača Svijeta i Europe koji se ove godine održava u Chicagu...

Nakon četiri odigrana meča na ovogodišnjem Laver Cupu, Europa premoćno vodi protiv Svijeta, a svakako najzanimljiviji je bio meč parova u kojemu su s jedne strane sudjelovali Novak Đoković i Roger Federer kao predstavnici Europe te s druge strane, Kevin Anderson i Jack Sock kao predstavnici Svijeta.

Protiv najboljih tenisača na svijetu pobjedu su odnijeli Anderson i Sock. Prvi set pripao je Đokoviću i Federeru koji su nakon slavili tie-breaka. Ipak, u drugom setu Anderson i Sock sjajno napadaju četvrti gem i bez ikakvih problema dolaze do breaka. Kasnije, dobrim servisom Andersona, Svijet je došao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu, produženom tie-breaku, do pobjede su došli Anderson i Sock. Dosta je neizvjestan bio taj set, ali je odličnim reternom Socka u posljednjem poenu Svijet došao do slavlja s 10:6.

U ranijem meču, David Goffin je porazio Diega Schwartzmana nakon tri seta. U prvom setu Belgijac je uspio okrenutim meč u svoju korist nakon ranog gubitka servisa i s dva breaka doći do 6:4. Schwartzman se vraća u drugom setu, ponovno dominira i uz manje probleme uspijeva izjednačiti rezultat.

Treći set bio je iznimno uzbudljiv i publika je mogla uživati u lijepim potezima obojice tenisača. Vodio je Goffin sa 7:3, no Schwartzmann uspijeva uzeti šest poena u nizu i doći do 9:7. Imao je Argentinac i servis za meč, ali je Goffin s četiri uzastopna poena uspio doći do slavlja s 11:9.

Podsjetimo kako je ranije Grigor Dimitrov slavio protiv Frances Tiafoea, dok je Britanac Kyle Edmund bio bolji od Socka.

Laver Cup:
Diego Schwartzman (Argentina) - David Goffin (Belgija) 4:6 6:4 9:11
Kevin Anderson/Jack Sock (Svijet) - Novak Đoković/Roger Federer (Europa) (5)6:7 6:3 10:6

Laver Cup, nakon 1. dana:
Svijet - Europa 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!