Tenis

Čehinja slavila nakon velike borbe, Donna Vekić poražena u polufinalu

Petar Jenjić • subota, 22.09.2018.
Čehinja slavila nakon velike borbe, Donna Vekić poražena u polufinalu
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela proći u finale WTA turnira u Tokiju, bolja je od hrvatske tenisačice bila Čehinja Karolina Pliškova koja je slavila u tri seta...

Vrlo lijep pobjednički niz Donne Vekić na WTA turniru u Tokiju ipak je stao u polufinalu. Jako dobro igrala je hrvatska tenisačica ovaj tjedan, ali noćas je ipak morala priznati poraz. Bolja je u tri seta bila češka tenisačica Karolina Pliškova.

U zanimljivom meču i nakon nešto više od dva sata borbe slavila je Čehinja sa 6:2, 4:6, 6:3. Vekić je tako poslije tri vrlo zahtjevna meča i tri odlične pobjede ipak zaključila nastup u Japanu.

Pliškova je bolje odigrala prvi set koji je lakoćom uspjela dobiti. Dva je puta bez većih problema oduzela servis hrvatskoj tenisačici i stigla u prednost od seta.

I u drugom setu bolje je krenula češka tenisačica koja je povela s 3:1, međutim, tada se budi Vekić, igra sjajno i do kraja seta gubi tek jedan gem.

Međutim, posljednji je set ipak otišao na stranu Pliškove. Čehinja je oduzela servis u trećem gemu, hrvatska tenisačica imala je dvije prilike za povratak u set, ali nije ih uspjela iskoristiti. Do kraja meča Pliškova je još jednom uspjela oduzeti servis.

Za pobjedu na turniru u Tokiju igrat će protiv Naomi Osake koja je u dva seta bila bolja od Camile Giorgi.

WTA Tokio, polufinale:
Karolina Pliškova (4) - Donna Vekić 6:2, 4:6, 6:3
Naomi Osaka (3) - Camila Giorgi 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!