Tenis

Nishikori preokretom do polufinala, Gasquet poražen u francuskom dvoboju

Branimir Korać • subota, 22.09.2018.
Nishikori preokretom do polufinala, Gasquet poražen u francuskom dvoboju
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti turnira u Metzu. Prvi nositelj Kei Nishikori jedini je preostali nositelj u turniru nakon što je četvrtopostavljeni Richard Gasquet upisao poraz...

Prvi koji je dohvatio polufinale turnira u Metzu bio je Moldavac Radu Albot koji je iskoristio dobar ždrijeb i slavio u dva seta protiv Litavca Ričardasa Berankisa. Albot je za pobjedu trebao sat i 45 minuta te je u lovu na svoje prvo ATP finale u karijeri.

U njemačkom četvrtfinalu 31-godišnji Matthias Bachinger svladao je Yannicka Madena u tri seta. Bio je to dvoboj igrača koji su se susreli i u posljednjem kolu kvalifikacija, tamo je Bachinger također slavio, no Maden je ušao u glavni ždrijeb kao lucky loser i iznenadio Mischu Zvereva i Benoita Pairea. U četvrtfinalu je ipak zaustavljan.

U francuskom dvoboju Gilles Simon zaustavio je Richarda Gasqueta i svladao ga u dva seta. Obojica su daleko od prave forme, a ovaj meč otišao je na stranu Simona koji je ove godine već jednom poražen od Gasqueta. Ovaj put ipak je bio bolji i to za sat i pol uz osvojen tie-break prvog seta te glatko uzet drugi set.

Kei Nishikori trebao je tri seta za pobjedu protiv Nikoloza Basilašvilija. Očekivao se lakši posao za prvog nositelja, ali Gruzijac se pokazao kao vrlo neugodan protivnik. U trećem setu imao je i break prednosti, vodio s 3:1, ali Nishikori je ipak napravio preokret.

ATP Metz, četvrtfinale:
Radu Albot (Moldavija) - Ričardas Berankis (Litva) 7:6(4), 6:4
Matthias Bachinger (Njemačka) - Yannick Maden (Njemačka) 6:3, 2:6, 6:4
Gilles Simon (Francuska) - Richard Gasquet (Francuska, 4) 7:6(4), 6:2
Kei Nishikori (Japan, 1) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 5) 6:3, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!