Tenis

Simon uvjerljiv, Bachinger šokirao Nishikorija u polufinalu Metza

Jan Šneler • subota, 22.09.2018.
Simon uvjerljiv, Bachinger šokirao Nishikorija u polufinalu Metza
Foto: EPA

Nakon današnjih polufinalnih dvoboja saznali smo i finalni par ATP turnira u francuskom Metzu, a najveće iznenađenje svakako je plasman Matthiasa Bachingera, 166. tenisača svijeta...

Iako su svi očekivali kako će prvi nositelj ATP turnira u Metzu i 12. tenisač svijeta, Kei Nishikori lakoćom slaviti protiv njemačkog tenisača Matthiasa Bachingera, iznenađenje se dogodilo. Ovo je prvo ATP finale u karijeri 31-godišnjeg Nijemca i definitivno najbolji rezultat njegove karijere.

Nishikori je sjajno krenuo u meč. Vrlo uvjerljivo, mirno, s dva breaka došao je do prvog seta sa 6:2. Naprosto, ničime nije Bachinger djelovao kao da može ozbiljnije zaprijetiti Japancu. Ipak, u drugom setu, njemački tenisač popravio je servis, prilika za break je bilo sve manje i doveo je meč u neizvjesnost. Čekao je Bachinger i dočekao grešku Nishikorija te u 10. gemu došao do izjednačenja s 4:6.

Konačno, u trećem setu, Nishikori ne koristi čak pet break prilika kroz niz gemova te tako propušta kazniti slabiju igru Bachingera. Njemački tenisač, vrlo pragmatično, čeka priliku i kada ju je dočekao, bio je spreman i odmah isprve došao do breaka, koji je u ovom trenutku značio meč i slavio s 5:7.

U finalu će ga čekati Gilles Simon koji je bez ikakvih problema slavio protiv Radu Albota. U prvom setu Francuz je došao do breaka u šestom gemu i odličnim servisom do kraja seta slavio sa 6:3. U nastavku meča, Simon je imao još lakši posao i vrlo sigurno s tri breaka potpuno potapa protivnika i sa 6:1 završava meč.

ATP Metz, polufinale:
Gilles Simon (Francuska) - Radu Albot (Moldavija) 6:3 6:1
Kei Nishikori (Japan, 1) - Matthias Bachinger (Njemačka) 6:2 4:6 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!