Košarka

Real Madrid na krilima Prepeliča svladao Baskoniju i osvojio Superkup

Petar Jenjić • subota, 22.09.2018.
Real Madrid na krilima Prepeliča svladao Baskoniju i osvojio Superkup
Foto: EPA

Košarkaši Real Madrida osvojili su peti puta u povijesti trofej španjolskog Superkupa, u finalu su bili bolji od Baskonije rezultatom 80:73...

Prvi trofej u sezoni osvojio je madridski Real koji je odnio titulu najbolje momčadi Superkupa. Nakon visoke pobjede protiv Obradoira u polufinalu (81:61), Kraljevski klub u finalu je čekala Baskonia koja je pala rezultatom 80:73.

Peti je to trofej Superkupa za Real koji je tako otvorio sezonu onako kako ju je i zaključio, osvajanjem trofeja.

Vrlo zanimljiva bila je finalna utakmica u kojoj je tijekom prvog poluvremena nešto bolja bila Baskonia koja je imala dva koša viška (44:42). Sve do ulaska Klemena Prepeliča nije bilo dobitka za Kraljevski klub.

Slovenski košarkaš ušao je u igru u trećoj četvrtini i ubacio osam poena u kratkom razdoblju. Iz zaostatka doveo je svoju momčad u vodstvo od 61:58. Uzvratila je Baskonia i vratila u vodstvo, no ponovno je u prvom planu bio Prepelič koji je dva puta uzastopno poentirao, na njega se nadovezao Gabriel Deck, a Real je tri minute prije kraja stigao do nedostižnih sedam koševa prednosti (71:64).

S 15 poena i tri asistencije Sergio Llull proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira. U redovima Reala po 13 koševa dodali su Prepelič i Facundo Campazzo. Kod Baskonije je Shavon Shields ubacio 14 koševa, dok je Tornike Šengelia dodao 12 poena.

Španjolski Superkup, finale:
Real Madrid - Baskonia 80:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!