Košarka

Budućnost tek nakon produžetka izborila finala Superkupa

Petar Jenjić • subota, 22.09.2018.
Budućnost tek nakon produžetka izborila finala Superkupa

Košarkaši Budućnosti prvi su finalisti Superkupa ABA lige, aktualni regionalni prvak nakon produžetka je slavio protiv Partizana sa 90:87...

Nakon velike 45-minutne borbe do pobjede i prolaska u finale Superkupa ABA lige stigla je Budućnost koja je bila bolja od Partizana rezultatom 90:87. Bio je to zanimljiv dvoboj koji je lako mogao otići i na drugu stranu.

Vrlo izjednačena utakmica mogla se gledati u Laktašima. Nijedna momčad nije se uspijevala ozbiljnije odvojiti tijekom susreta pa nije ni čudno što smo gledali neizvjesnu završnicu četvrte četvrtine.

25 sekundi prije kraja Partizan je imao dva koša viška (75:73) nakon čega Ivanović poentira uz prekršaj i pogođeno dodatno slobodno bacanje. Isti igrač zato je napravio glupost i prekršaj nad Nikolićem, međutim, igrač srpske momčadi promašio je prvo, a pogodio drugo bacanje. Pet sekundi ostalo je na semaforu, a šut za pobjedu nije uspio pogoditi Ivanović.

Zanimljivo je bilo i u dodatnih pet minuta igre. Partizan je mini-serijom 5:0 poveo s 83:81, na što je Budućnost odgovorila sa serijom 8:1 i pet koševa viška 45 sekundi prije kraja (89:84). Nakon druge u nizu izgubljene lopte srpske momčadi, pobjednik je bio odlučen.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Earl Clark sa 17 koševa, dok je Coty Clarke dodao 16 poena i pet skokova. Vanja Marinković s 19 poena bio je najbolji kod Partizana, Jock Landale dodao je 17 koševa i devet skokova.

ABA Superkup, polufinale:
Partizan - Budućnost 87:90

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

ABA Superkup

polufinale

Partizan87:90 *Budućnost VOLI
Cedevita68:79Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!