Košarka

Prekasno buđenje Cedevite, Zvezda prošla u finale Superkupa ABA lige

Petar Jenjić • subota, 22.09.2018.
Prekasno buđenje Cedevite, Zvezda prošla u finale Superkupa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde borit će se s Budućnosti za trofej pobjednika Superkupa ABA lige. U drugom polufinalu Zvezda je svladala Cedevitu koja se prekasno probudila i počela hvatati veliki zaostatak...

Crvena zvezda drugi je finalist Superkupa ABA lige, srpska je momčad rezultatom 79:68 bila bolja od Cedevite koja je platila danak vrlo slabog prvom poluvremenu.

Imala je Zvezda i preko 20 koševa prednosti u nekim trenucima u prvom dijelu, međutim, kako je odmicalo drugo poluvrijeme prednost je bila sve manja, Cedevita se uspjela približiti, ali za nešto više nije išlo.

Već sredinom prve četvrtine Zvezda se počela odvajati, a u osmoj minuti Maik Zirbes donio je srpskoj momčadi dvoznamenkastu prednost (19:9). Jako dobru četvrtinu odigrao je Mouhammad Faye, a Zvezda ju je zaključila sa 26:15.

Druga četvrtina nije donijela pomaka po pitanju Cedevitine igre. Otvorila je srpska momčad drugu dionicu serijom 15:2 za veliki +22 nakon ubačaja Joea Raglanda (40:18). Bez pravog odgovora bila je zagrebačka momčad koja nije imala odgovora na jako dobru igru protivničke obrane.

Iako je na poluvrijeme otišla s velikim zaostatkom, Cedevita se nije predavala. Zvezda je održavala dvoznamenkastu prednost, no zagrebačka momčad polako je "topila" zaostatak. Tako je ubačajem Cooka stigla na minus osam (64:56) pet minuta prije kraja utakmice.

Prednost srpske momčadi gotovo pa potpuno je nestala do kraja utakmice. 100 sekundi prije kraja Vitor Benite smanjio je na pet koševa zaostatka (68:63). Bilo je to najbliže što je Cedevita uspjela doći.. Zvezda ipak nije dopustila potpuno približavanje i preokret te je upisala pobjedu.

Joe Ragland s 20 poena i Mouhammad Faye s 15 koševa i sedam skokova bili su najbolji u redovima Zvezde. Po deset poena u redovima Cedevite ubacili su Justin Cobbs, Andrija Stipanović (šest skokova), Pablo Aguilar (sedam skokova) i Vitor Benite (pet ukradenih lopti).

Superkup ABA lige, polufinale:
Cedevita - Crvena zvezda 68:79

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

ABA Superkup

polufinale

Partizan87:90 *Budućnost VOLI
Cedevita68:79Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!