Tenis

Pliškova svladala pobjednicu US Opena i osvojila turnir u Tokiju

Petar Jenjić • nedjelja, 23.09.2018.
Pliškova svladala pobjednicu US Opena i osvojila turnir u Tokiju
Foto: EPA

Karolina Pliškova pobjednica je WTA turnira koji se igrao u Tokiju. Češka tenisačica u dva je seta bila bolja od pobjednice US Opena Naomi Osake...

Nakon što je prethodno svladala Donnu Vekić, češka tenisačica Karolina Pliškova uspješna je bila i u finalu WTA turnira u Tokiju. U dva je seta svladala Naomi Osaku i prekinula njen niz od deset uzastopnih pobjeda.

Čehinja je slavila s dva puta po 6:4 nakon nešto više od sat vremena igre. 11. je ovo titula za Pliškovu na WTA touru u karijeri, a ovo joj je peto uzastopno finale koje je pobijedila.

Vrlo izjednačen bio je prvi set. Obje tenisačice gotovo pa ništa nisu dopuštale na vlastitom servisu, uz tek poneki izgubljeni poen. Jedna break lopta u cijelom setu odlučila je i pobjednika. Pliškova je kod rezultata 2:2 oduzela servis protivnici i prednost od breaka sačuvala do kraja.

Gotovo pa identična situacija dogodila se i u drugom setu. Češka tenisačica na svom je servisu izgubila ukupno tek tri poena, a do breaka je stigla u pravom trenutku, pri rezultatu 4:4. Bez većih problema nakon toga je odservirala za meč i titulu u Tokiju.

WTA Tokio, finale:
Karolina Pliškova (4) - Naomi Osaka (3) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!