Ostali sportovi

Ude pao sa sprave i završio osmi, Seligman i Tkalčec završili peti

Petar Jenjić • nedjelja, 23.09.2018.
Ude pao sa sprave i završio osmi, Seligman i Tkalčec završili peti

Na Svjetskom gimnastičkom kupu u mađarskom Szombathelyju nastupilo je i troje hrvatskih predstavnika. Peta mjesta osvojili su Robert Seligman i Tijana Tkalčec, dok je Filip Ude završio osmi...

U finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u mađarskom Szombathelyju, Tijana Tkalčec osvojila je peto mjesto u preskoku s rezultatima 13.400 i 12.900. Time je zadržala svoju poziciju među prve tri na svjetskoj rang listi u spomenutoj disciplini.

"Prvi sam skok u izvedbi popravila, dok sam u drugi dio skoka ušla loše, loše sam doskočila, a još i prestupila. Drugi skok nisam popravila pa sam zbog lošeg doskoka i prijestupa dobila nisku ocjenu. S obzirom na to da je ovo prvo natjecanje u nastavku sezone, zadovoljna sam ulaskom u finale i osvojenim petim mjestom. Nadala sam se kako bi mogla osvojiti četvrto mjesto ili treće, ali me predugo čekanje stajalo "živaca". Nadam se da će već u Parizu biti bolje", kazala je Tkalčec.

Isti je rezultat ostvario i Robert Seligman na konju s hvataljkama. U finalu svoje najjače discipline ostvario je rezultatom 13.800.

"Što se tiče "odvježbavanja", natjecanje je prošlo dobro. Vježbu s Europskog prvenstva napravio sam od početka do kraja, ali sam izgubio snagu na kraju vježbe i napravio pogrešku na saskoku tako da je ocjena 13.800 i peto mjesto nezadovoljavajuće. S obzirom na to da sam ovdje došao izboriti finale i dva puta nastupiti kao na situacijskom treningu, zadovoljan sam ovim vikendom", kazao je između ostaloga Seligman.

S druge strane, Filip Ude nije bio tako uspješan. Dva je puta pao sa sprave i u konačnici osvojio osmo mjesto.

Pred Seligmanom i Udeom Svjetsko je prvenstvo koje počinje za mjesec dana u Dohi, dok će Tkalčec još nastupiti i na Svjetskom kupu u Parizu koji se održava sljedeći vikend.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!