Košarka

Crvena zvezda ostavila Budućnost bez šanse i osvojila Superkup

Petar Jenjić • nedjelja, 23.09.2018.
Crvena zvezda ostavila Budućnost bez šanse i osvojila Superkup

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su ovogodišnjem izdanja Superkupa ABA lige. U finalnoj utakmici bez većih problema svladali su Budućnost rezultatom 89:75 i tako sezonu otvorili trofejom...

Koliko-toliko Crvena zvezda osvetila se Budućnosti za poraz u finalu ABA lige. Srpska momčad u finalu Superkupa lakoćom je stigla do pobjede rezultatom 89:75.

Zvezda se od samog početka postavila vrlo jako i agresivno, a nakon trice Mouhammada Fayea u četvrtoj je minuti imala vodstvo 12:3. Već do kraja prve četvrtine bilo je jasno kako je srpska raspoložena i da će ju se teško zaustaviti.

Nakon prvih deset minuta Zvezda je imala vodstvo 28:16, a dobra igra nastavila se i u drugoj dionici. Tome nije odmogao niti slab šuterski dan crnogorske momčadi. Srpska momčad nastavila je puniti koš protivnika pa je u 16. minuti imala +25 (48:23).

Kako je završeno prvo, tako je započelo i drugo poluvrijeme. Tek je u posljednjoj četvrtini, kada je već bilo jasno pitanje oko pobjednika, Budućnost uspjela malo ublažiti poraz.

Faye je predvodio Zvezdu do pobjede s 14 poena, Maik Zirbes dodao je 13 koševa i pet skokova, dok su po 12 poena ubacili Ognjen Dobrić i Stratos Perperoglou.

Najučinkovitiji u redovima Budućnosti bio je Filip Barović s 19 koševa i pet skokova, Earl Clark dodao je 11 poena.

ABA Superkup, finale:
Budućnost - Crvena zvezda 75:89

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

ABA Superkup

finale

Budućnost VOLI75:89Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!