Tenis

Vandeweghe predala u trećem setu, Vekić do drugog kola Wuhana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.09.2018.
Vandeweghe predala u trećem setu, Vekić do drugog kola Wuhana
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u drugo kolo WTA turnira koji se igra u kineskom Wuhanu, hrvatskoj tenisačici na početku trećeg seta meč je predala Coco Vandeweghe...

Nakon polufinala u Tokiju, Donna Vekić nastavlja azijsku turneju s turnirom u Wuhanu. Hrvatska tenisačica za protivnicu u prvom kolu imala je Coco Vandeweghe koja je predala meč na početku trećeg seta.

Američka tenisačica predala je kod vodstva Vekić 2:1 u odlučujućem setu. Sam meč do tog trenutka bio je prilično izjednačen, a obje su se tenisačice mučile na vlastitom servisu.

Gotovo u svakom gemu prvog seta mogli smo vidjeti pokoju break loptu. Bolje je krenula američka tenisačica koja je povela s 2:0, ali Vekić odmah u sljedećem gemu uzvraća na isti način. Sedmi gem donio je novi break hrvatske tenisačice koja je do kraja seta spasila dvije break prilike protivnice.

Od devet odigranih gemova u drugom setu čak sedam ih je završeno breakom. U takvoj situaciji bolje se snašla Vandeweghe koja je povela sa 5:3, a zatim i odservirala za set i izjednačenje.

U svoja prva dva servis gema odlučujućeg seta Vekić je spasila šest break lopti nakon čega je Vandeweghe pozvala medicinski time-out, a zatim i predala meč.

U drugom kolu hrvatska tenisačica igrat će protiv Anett Kontaveit.

WTA Wuhan, 1. kolo:
Donna Vekić - Coco Vandeweghe 6:4, 3:6, 2:1 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 24.09.2018. u 15:21
    Nije lijepo na ovakav nacin dobiti meč,ali bitno da je prosla dalje i da se trgnula igra dobro u posljednje vrijeme,samo naprijed.
    Šojka Rugalica