Nogomet

Valverde: "Modrić je sjajan igrač i imao je sjajnu sezonu, ali za nas je najbolji Messi"

Branimir Korać • srijeda, 26.09.2018.
Valverde: "Modrić je sjajan igrač i imao je sjajnu sezonu, ali za nas je najbolji Messi"
Foto: EPA

Luka Modrić najbolji je igrač svijeta za prošlu sezonu, a nakon objave rezultata izbora, ne smiruju se reakcije. Očekivano, ima onih koji razmišljaju drugačije...

Neki nisu poput Ronaldovog menadžera poručili kako je Luka Modrić "smiješan izbor", ali drugačije vide situaciju u prošloj sezoni. Oni koji u tome vide urotu protiv Ronalda ili Messija, trebali bi dvaput razmisliti jer je glasovanje bilo s javno dostupnim podacima za svakog koji je u njemu sudjelovao, a sudjelovale su sve članice Fife, kapetani, izbornici i predstavnici medija. Modrić je upravo kod kapetana i izbornika prevagnuo i odnio najveći broj glasova.

Glupo je govoriti o "smiješnom izboru", još gluplje se i osvrtati na to jer ipak dolazi od čovjeka koji brine o Ronaldovoj karijeri, njegovom imidžu u javnosti i o tome da što više zaradi. Kako Ronaldo, tako i on.

Logično i očekivano, iz Barcelone guraju Messija, iz Juventusa se oglašavaju nepravnom prema Ronaldu, a rijetki su oni koji tvrde kako je možda i Modrić nešto zaslužio s obzirom na sjajnu sezonu. Uostalom, za te dobre nastupe Ronalda u dresu Reala u velikoj mjeri je zaslužan ili najzaslužniji upravo Modrić.

Jedan od onih koji imaju svog kandidata za najboljeg je Ernesto Valverde, trener Barcelone koji je ponudio očekivano razmišljanje.

"Svatko ima svoje mišljenje pa tako i ja. Nije vrijeme za uspoređivanje igrača, ali za nas je najbolji Messi. Nemam što drugo za reći na ovu temu osim da je Modrić sjajan igrač koji iza sebe ima sjajnu sezonu."

Valverde ima zanimljivo viđenje dodjele brojnih nagrada u posljednje vrijeme.

"Sve je sada pod povećalom. Postoji toliko nagrada, toliko ceremonija i svaki organizator trudi se da bude što glamuroznije da zadovolji svoj ego. Što se više piše i priča o tome, sve je više kontroverzi i to donosi sve veću buku, a samim tim ljudi su zainteresiraniji. Došli smo do toga, a sve bi to trebalo biti na kraju samo sport. Umjesto toga, sve je više show business."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Process26.09.2018. u 14:45
    "Uostalom, za te dobre nastupe Ronalda u dresu Reala u velikoj mjeri je zaslužan ili najzaslužniji upravo Modrić." Kakve gluposti pišete.... Inače Ronaldo nije prije dolaska Modrića bio klasa i neće biti sad bez njega, kako u klubu, tako i u reprezentaciji?!
    The Process