Košarka

Šok u Madridu: Suton i društvo prokockali prednost iz Poljske i ostali bez Lige prvaka

Branimir Korać • petak, 28.09.2018.
Šok u Madridu: Suton i društvo prokockali prednost iz Poljske i ostali bez Lige prvaka
Foto: FaH

Trebalo je to biti tek odrađivanje posla nakon slavlja Estudiantesa u Poljskoj, a na kraju se pretvorilo u noćnu moru za Španjolce koji su se oprostili od Lige prvaka...

Estudiantes je kao veliki favorit ušao u dvomeč s poljskim Torunom i već u gostima potvrdio je takav status. U Poljskoj je slavio 68:60, došao do osam poena prednosti i očekivalo se samo dovršavanje posla u Madridu.

Međutim u uzvratu se dogodilo ono što se zna dogoditi kada se opustite i pomislite da je posao riješen. Naime domaćin je dobro krenuo u susret, kontrolirao situaciju na parketu i - stao.

Do odlaska na odmor Torun je napravio preokret i s plus osam, dakle poništenom prednosti Madriđana, otišao na poluvrijeme.

U drugom dijelu Torun se održavao u tom egalu ukupnog rezultata, a kod Estudiantesa je sve više do izražaja dolazila nervoza, domaćin je upao u rupu i nije pronašao izlazak iz nje. Gosti puni samopouzdanja u zadnjoj dionici odvajaju se na dvoznamenkastu prednost i na kraju pobjedom 84:69 prolaze u Ligu prvaka.

Predvodili su ih Karol Gruszecki s 22 poena i šest skokova te Cheikh Mbodj s 14 poena i sedam skokova. Kod Estudiantesa Zoltan Perl ubacio je 19 poena uz pet skokova i šest asistencija, a Nik Caner-Medley dodao je 15 poena i šest skokova. Goran Suton za 15 minuta ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani28.09.2018. u 09:02
    Ja san mislio da je riječ o malonogometašu Sutonu, za ovoga prvi put čujen
    Bogomdani