Tenis

Murray poražen od Verdasca, De Minaur bolji od Džumhura

Jan Šneler • petak, 28.09.2018.
Murray poražen od Verdasca, De Minaur bolji od Džumhura
Foto: EPA

Nakon današnjeg dana poznati su svi polufinalni parovi ATP turnira u kineskom Shenzhenu...

Odigravanjem četiri četvrtfinalna meča, danas smo saznali polufinaliste ATP turnira u Shenzhenu. Iako nije bilo pretjeranih iznenađenja, poraz Andy Murraya koji još uvijek nije ulovio pravu formu mogao bi iznenaditi neke koji rjeđe prate teniske mečeve.

Od nekad izvrsnog Škota bolji je bio Fernando Verdasco nakon svega 100 minuta igre. Interesantno, prije mjesec dana Verdasco je na US Openu također porazio Murraya. Koliki je pad u formi Britanca govori podatak da Murray i dalje vodi u međusobnim ogledima s 13:3. Verdasco je doša do breaka u prvom setu, no vrlo brzo Murray se vratio.

Britanski tenisač bio je naoko bolji i kvalitetnije je igrao na protivnikov servis, no Španjolac s još jednim breakom u devetom gemu dolazi do prilike da servira za set i to ne propušta. Rezultatom 6:4 Verdasco je zaključio prvi set. U nastavku meča Španjolac je još lakše došao do slavlja. Jedan break u trećem gemu bio je dovoljan te je Verdasco mirno priveo meč kraju i s još jednih 6:4 prošao u polufinale.

Zanimljiv je bio ogled Alexa De Minaura i Damira Džumhura. Dvojica odličnih tenisača koji se kreću oko najboljih 40 igrača svijeta pružili su dobar prvi set. Obojica su servirala sjajno, no pretkraj seta Džumhur je podbacio i dozvolio Australcu da dođe do breaka i posljedično do seta sa 6:3.

U drugom setu bosanskohercegovački tenisač pokazao je pravu snagu volje i vratio se u set nakon velikog vodstva De Minaura od 4:0. Praktički je meč bio odlučen, no Džumhur uspijeva s dva breaka sve vratiti i povesti s 5:4. Set je otišao u tie-break u kojem su obojica tenisača jako puno griješila, a Džumhur je čak propustio i jednu set loptu na svoj servis. Ipak, De Minaur je uspio ostati mirniji i rezultatom 9:7 osvojiti 13. igru i slaviti u cijelom meču.

Nakon tri seta i druge borbe Pierre-Hugues Herbert je svladao Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa, dok je Yoshihito Nishioka iznenađujuće slavio protiv Britanca Camerona Norriea koji je u prošlom kolu pobijedio hrvatskog tenisača Bornu Ćorića.

ATP Shenzhen, četvrtfinale:
Albert Ramos-Vinolas (Španjolska) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 7:6(6) (1)6:7 4:6
Alex De Minaur (Australija) - Damir Džumhur (BiH) 6:3 7:6(7)
Cameron Norrie (Velika Britanija) - Yoshihito Nishioka (Japan) (2)6:7 2:6
Andy Murray (Velika Britanija) - Fernando Verdasco (Španjolska) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!