Automoto

Završen prvi dan porečkog rallyja, Turk i Kacin drže vodeće pozicije

Sportnet • subota, 29.09.2018.
Završen prvi dan porečkog rallyja, Turk i Kacin drže vodeće pozicije

Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 T16 RS vodeći su nakon prvog dana 19. Rallyja Poreč. Tri su brzinska ispita vožena u Tarskoj vali i centru Poreča savladali za 8 minuta, 19 sekundi i 8 desetinki...

Drugoplasirani Mađari David Botka i Mark Masterhazi u Škodi Fabia R5 kasne 0.00.7 sekundi za vodećima. Na trećem su mjestu Andras Hadlik i Krizstian Kertesz. također mađarski vozači u Fordu Fiesta R5 sa zaostatkom 0.01,0 sekundi. Trenutačno najbolje plasirana hrvatska posada je Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Škodi Fabia R5, na 4. mjestu s vremenom 8:23.9 minuta.

Već tradicionalno, brzinska nadmetanja u centru Poreča, na gradskom brzincu, pratilo je nekoliko tisuća gledatelja, a izravno ih je u svojem programu prenosila TV Istra. Utrku je startalo 76 posada iz deset europskih zemalja. Po prvi put u Hrvatskoj nastupili su i sudionici bugarskog projekta Motorsport academy s ukupno pet Hyundaija i20 coupe.

Pred natjecateljima je još devet brzinskih ispita, koji će se tijekom subote voziti istočno od Poreča. Tri put će prolaziti brzincem između Svetog Ivana i Tinjana, a po dva put Kanfanarom, Flengima i Žbandajem. Prvi brzinski ispit startat će u 8:46, a na cilju u centru Poreča, na gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici očekuju se u 19 sati.

Naslov prvaka Hrvatske već prije porečkog rallyja potvrdili su Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari iz zagrebačkog AK Delta Sport. Stoga su propustili posljednji rally sezone. Rekorder Rallyja Poreč je Juraj Šebalj koji je izborio devet naslova. Sedam sa suvozačem Tonijem Klincom, a posljednja dva s Karlom Golubom. Iako je prijavio svoj nastup u Poreču, Šebalj se ove godine odjavio samo dva dana prije starta utrke.

FOTO: Miroslav Krpan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!