Tenis

Druga titula karijere za Sabalenku, Bjeloruskinja osvojila turnir u Wuhanu

Petar Jenjić • subota, 29.09.2018.
Druga titula karijere za Sabalenku, Bjeloruskinja osvojila turnir u Wuhanu
Foto: EPA

Bjeloruskinja Arina Sabalenka pobjednica je WTA turnira koji se igrao u Wuhanu, u finalu je u dva seta bila bolja od Anett Kontaveit...

S vrlo dobrim igrama u posljednje vrijeme nastavlja Arina Sabalenka. Bjeloruskinja je danas stigla do druge titule u karijeri, u razmaku od nešto više od mjesec dana. Nakon osvajanja New Havena u kolovozu, danas je pobjednički zaključila i turnir u Wuhanu.

Sabalenka je u finalnom meču igrala protiv Anett Kontaviet koju je porazila s dva puta po 6:3 nakon sat i 14 minuta igre. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Tijekom prvog seta obje su tenisačice igrale vrlo dobro, a do breaka je u četvrtom gemu, i vodstva 3:1, stigla bjeloruska tenisačica. Imala je Sabalenka još jednu priliku za novi break, no nije ju iskoristila. Bez obzira na to, set je zaključila u svoju korist bez većih problema.

Niti u drugom setu nije dopustila protivnici nijednu priliku za oduzimanje servisa. Nakon što je propustila dvije u trećem gemu, na novu je čekala do rezultata 3:3. Tada je napravila ključni break, a nakon toga i još jedan što je značilo kako je meč stigao kraju.

WTA Wuhan, finale:
Arina Sabalenka - Anett Kontaveit 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!