Tenis

Fognini na korak do ispisivanja povijesti talijanskog tenisa, Tomić u prvom finalu nakon dvije godine

Petar Jenjić • subota, 29.09.2018.
Fognini na korak do ispisivanja povijesti talijanskog tenisa, Tomić u prvom finalu nakon dvije godine
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na ATP turniru u Chengduu, a u borbu za titulu ući će Fabio Fognini i Bernard Tomić...

Prvi nositelj Fabio Fognini uspješno je odradio polufinalni meč na turniru u Chengduu pobijedivši Amerikanca Taylora Fritza u tri seta, završilo je 6:7, 6:0, 6:3. Prvi međusobni dvoboj ove dvojice tenisača trajao je nešto manje od dva sata.

Ako osvoji naslov, postat će prvi Talijan u povijesti koji je u jednoj sezoni osvojio četiri ATP turnira. Podsjetimo, ranije ove sezone osvajao je titule u Sao Paulou, Bastadu i Los Cabosu.

U prvom setu nije bilo breakova, a svaki je tenisač imao po dvije neiskorištene prilike. Neizvjestan je bio i tie-break u kojem se Fritz nijednom nije našao u zaostatku te je u konačnici slavio sa 7:5.

Ipak, preostala dva seta pripala su Fogniniju koji je drugi osvojio lakoćom, bez izgubljenog gema. U trećem je napravio break i poveo s 2:0 te prednost čuvao do samog kraja, iako je Fritz konstantno bio opasan.

Svoje prvo finale još od Acapulca 2016. godine upisao je Bernard Tomić koji je s dva puta po 6:4 bio bolji od Portugalca Joaa Souse. Australac je nedavno osvojio Challenger na Mallorci i sada se nada prvoj tituli na ATP touru od 2015. godine.

"Igrao sam puno tenisa protekla dva ili tri mjeseca i to se isplatilo. Sretan sam što sam ponovno stigao do finala i šansa za titulu je velika", kazao je Tomić nakon meča.

Do sada su Fognini i Tomić odigrali tri međusobna dvoboja, a trenutno s 2-1 vodi talijanski tenisač.

ATP Chengdu, polufinale:
Fabio Fognini (1) - Taylor Fritz 6:7 (5), 6:0, 6:3
Bernard Tomić - Joao Sousa (7) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!