Tenis

Gasparjan lakoćom protiv Potapove za titulu u Taškentu

Petar Jenjić • subota, 29.09.2018.
Gasparjan lakoćom protiv Potapove za titulu u Taškentu

Margarita Gasparjan osvojila je naslov na WTA turniru koji se igra u Taškentu, drugi u svojoj karijeri. U finalu je bila bolja od Anastasije Potapove sa 6:2, 6:1...

Prvo rusko finale na WTA turnirima od prošlogodišnjeg Indian Wellsa otišlo je na stranu Margarite Gasparjan koja je kao 299. igračica svijeta osvojila turnir u Taškentu. Time je postala druga najniže rangirana tenisačica na WTA touru koja je osvojila naslov, nakon Angelique Widjaje koja je 2001. godine osvojila Bali kao 579. na svijetu.

U finalu je igrala protiv 17-godišnje sunarodnjakinje i kvalifikantice Anastasije Potapove koju je ostavila bez prave šanse u meču kojeg je dobila sa 6:2, 6:1. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Gasparjan koja je tako osvojila svoju drugu titulu u karijeri. 2015. godine osvojila je turnir u Bakuu, a nekadašnja 41. igračica svijeta sada će skočiti na 138. mjesto WTA ljestvice.

Dva oduzeta servisa u prvom i tri u drugom setu bila su i više nego dovoljna za Gasparjan kako bi podignula trofej pobjednice. U cijelom se meču suočila s tek jednom break loptom protivnice koju je uspjela spasiti.

Potapova tako i nakon drugog finala karijere nije uspjela izaći kao pobjednica. Podsjetimo, ranije ove sezone u finalu Moskve bolja je bila Olga Danilović.

WTA Taškent, finale:
Margarita Gasparjan - Anastasia Potapova 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!