Tenis

Borna Ćorić ispustio tri meč lopte i upisao poraz u maratonu na startu turnira u Pekingu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.10.2018.
Borna Ćorić ispustio tri meč lopte i upisao poraz u maratonu na startu turnira u Pekingu
Foto: EPA

Borni Ćoriću ne ide u Kini. Upisao je već drugi poraz na samom startu turnira, prošli tjedan izgubio je u Shenzhenu, a ovaj tjedan krenuo je porazom u Pekingu...

Borna Ćorić propustio je priliku za plasman u drugo kolo jakog turnira u Pekingu, zaustavio ga je na startu iskusni Španjolac Feliciano Lopez. Borna je imao tri meč lopte u trećem setu, nije ih iskoristio i Lopez je okrenuo meč na svoju stranu.

Bio je to pravi maraton, gotovo tri sata borbe, ali na kraju je završio loše za Ćorića koji je imao prilika, ali ih za razliku od Lopeza nije iskoristio. Za Bornu je to drugi poraz na startu turnira u samo tjedan dana, prošlog tjedna u Shenzhenu ga je svladao Cameron Norrie, a sada je bolji bio i Feliciano Lopez.

Ćorić može žaliti i za prvim setom u kojem je vodio s 5:3 i imao servis za set, ali loše je odradio završnicu seta, izgubio oba svoja servisa i Lopez je uzeo set sa 7:5.

U drugom setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu i nisu dopustili nijednu break priliku protivniku, sve do završnice kada Ćorić na Lopezovom servisu za ostanak u meču dolazi do 30:40 i odmah uzima set također sa 7:5.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Borna izvukao u sedmom gemu iz 0:40, a onda kod 5:4 imao tri meč lopte. U maratonskom gemu Lopez se spasio, odmah nakon toga napravio break i zatim mirno odservirao za drugo kolo.

Španjolac je odservirao 19 aseva, a u drugom kolu igrat će protiv boljeg iz meča između Mische Zvereva i Filipa Krajinovića.

ATP Peking, prvo kolo:
Feliciano Lopez (Španjolska, WC) - Borna Ćorić (Hrvatska, 7) 7:5, 5:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!