Nogomet

Igor Akinfejev oprostio se od dresa ruske reprezentacije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.10.2018.
Igor Akinfejev oprostio se od dresa ruske reprezentacije
Foto: EPA

Dugogodišnji prvi vratar ruske nogometne reprezentacije Igor Akinfejev potvrdio je odlazak u reprezentativnu mirovinu...

Ruska nogometna reprezentacija ostala je bez još jednog igrača koji je godinama bio ključan njezin član. Nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije su se oprostili Sergej Ignaševič i Aleksander Samedov, a slijedio ih je i Igor Akinfejev.

Akinfejev je 14 godina nosio dres reprezentacije, upisao 11 nastupa u ruskom dresu te nastupio na pet velikih turnira uključujući Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je kao kapetan vodio reprezentaciju do četvrtfinala.

"Svaka priča ima svoj kraj. Moja priča s ruskom reprezentacijom došla je do logičnog zaključenja, bila mi je velika čast predvoditi Rusiju kao kapetan na SP-u. Iskreno, nisam nisam mislio da bi se takvo što moglo dogoditi, ali dogodilo se i to je vrhunac moje reprezentativne karijere. Sa svakom godinom bilo je sve teže igrati na dva fronta, a s obzirom na ozljede, oporavak je sve duže trajao. Shvatio sam da je vrijeme da prepustim mjesto mlađima i koncentriram se na CSKA", poručio je Akinfejev.

Akinfejev je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrao ključnu ulogu u osmini finala protiv Španjolske kada je obranio dva penala i odveo Rusiju u četvrtfinale. Reprezentativnu karijeru započeo je 28. travnja 2004. godine kada je branio u 3:2 porazu u prijateljskom susretu s Norveškom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!