Košarka

VIDEO: Šuterska večer za zaborav Šarića i Bendera, Hezonja krenuo u dresu Knicksa

Branimir Korać • utorak, 02.10.2018.
VIDEO: Šuterska večer za zaborav Šarića i Bendera, Hezonja krenuo u dresu Knicksa
Foto: EPA

Trojica Hrvata bili su noćas u akciji u NBA ligi i sva trojica ostali su na jednoznamenkastom broju poena. Dario šarić i Dragan Bender posebno su bili šuterski neraspoloženi...

Dario Šarić nije bio šuterski raspoložen u pobjedi Philadephije protiv Orlanda, točnije bila je to večer za zaborav što se tiče napadačkog dijela. Dario je uzeo šest šuteva, promašio sve četiri trice i pogodio jednom za dva.

Sixersi su dominirali dvobojem na krilima Joela Embiida, a još jednom potencijal je potvrdio Markelle Fultz s nekoliko vrlo dobrih akcija i pamtljivom blokadom na DJ-u Augustinu. Oba trenera očekivano su puno rotirala, Philadelphia je potvrdila da je znatno bolja dok su u igri oni koji bi trebali iznijeti sezonu.

Embiid je upisao 21 poen uz sedam skokova i dvije asistencije, vrlo dobar bio je Furkan Korkmaz s 18 poena, a Šarić je za 23 minute ubacio osam poena uz šest skokova.

Kod Orlanda Nikola Vučević ubacio je 20 poena dok je Terrence Ross dodao 13 poena. Veliki potrošač lopti bez pokrića bio je Evan Fournier sa samo jednim ubačajem iz 11 pokušaja.

Mario Hezonja odigrao je prve minute u dresu New York Knicksa, sjajno je krenuo dodavanjem za alley-oop zakucavanje Mitchella Robinsona i pogođenom tricom, kasnije je bilo dobrih i loših stvari, ali sasvim korektan dojam za prvu utakmicu u dresu New Yorka. Dobio je 22 minute s klupe, imao najveću minutažu uz Kevina Knoxa te ubacio osam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri) uz pet skokova, ali i pet izgubljenih lopti.

U New Yorku mogu biti zadovoljni nastupom svojih novaka. Knox je ubilježio 13 poena uz deset skokova potvrdivši da ima ono nešto, a Robinson je pokazao koliko je atletski moćan uz ubilježenih šest poena i sedam skokova. Kod Wizardsa 15 poena i osam skokova upisao je Kelly Oubre.

Dragan Bender šuterski je bio najlošiji od Hrvata noćas, on nije ništa ubacio iz igre uz dva promašaja za dva i tri promašaja za tri, a ubacio je dva poena s linije slobodnih bacanja, uhvatio je dva skoka i podijelio dvije asistencije za 14 minuta u porazu Sunsa protiv Kingsa.

Sva pozornost bila je usmjerena prema Deandreu Aytonu koji je debitirao u dresu Sunsa i pokazao koliko će biti pojačanje za ovu momčad. Ayton je za 30 minuta ubacio 24 poena uz devet skokova i tri blokade te bio uvjerljivo najbolji pojedinac kod Sunsa, a Josh Jackson dodao je 17 poena i šest asistencija.

Kingsima je nedostajalo dosta igrača, ali su ipak slavili predvođeni raspoloženim Yogijem Ferrellom koji je s klupe ubacio 26 poena uz 6/9 tricu.

Visoku pobjedu upisali su Hawksi protiv Pelicansa, a razliku su napravili starteri kada su na početku drugog dijela bili na parketu protiv rezervista Pelicansa. DeAndre' Bembry predvodio je Hawkse s 20 poena, a John Collins dodao je 18. Kod Pelicansa Anthony Davis završio je s 15 poena i sedam skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 120:114
Washington Wizards - New York Knicks 121:124 produžetak
Phoenix Suns - Sacramento Kings 102:106
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 116:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ibarix02.10.2018. u 20:01
    "sasvim korektan dojam" Uopće se ne slažem s ovom ocjenom Hezonje. U 22 minute 5 izgubljenih i 4 faula!!! Opet se vraća istim greškama. Ne izgleda dobro.
    ibarix