Tenis

Još jedan teško shvatljiv Čilićev poraz: Struff se nudio, Marin nije znao završiti posao

Branimir Korać • utorak, 02.10.2018.
Još jedan teško shvatljiv Čilićev poraz: Struff se nudio, Marin nije znao završiti posao
Foto: EPA

Marin Čilić odigrao je loš meč na startu turnira u Tokiju i upisao poraz od Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Struff se nudio, dva puta Čilić je servirao za meč, ali oba puta je pokleknuo...

Marin Čilić nije uspio proći u drugo kolo ATP turnira u Tokiju iako se to očekivalo. Protivnik je bio Jan-Lennard Struff, Nijemac kojeg Čilić mora svladati, ali u igri poklanjanja s obje strane Struff je odnio pobjedu i upisao pobjedu u tri seta.

Nevjerojatno je koliko je Čilić prilika propustio i koliko je padao u ključnim trenucima, a sve je na kraju kulminiralo očajno odrađenim tie-breakom trećeg seta u kojem je Struff nanizao sedam poena i prošao u drugo kolo.

Čilić je dobro krenuo u meč i ništa nije davalo naznake da bi moglo ovako završiti. Vrlo brzo došao je do vodstva 3:0, u svoja dva servis gema izgubio je tek jedan poen i uspio je do kraja seta sačuvati prednost iako je kod 3:1 spasio tri break lopte.

U drugom setu u sedmom gemu imao je dvije break lopte i priliku slomiti otpor Struffa i otići do pobjede, no nije ih iskoristio. I onda kreću problemi. Kod 5:4 za Struffa Nijemcu poklanja 0:40 i mora u treći set.

Tamo je poveo s 3:2 i u sljedećem gemu prebrodio krizu te spasio četiri break lopte. Imao je servis za meč kod 5:4 i nije uspio završiti posao. Zatim je ponovno došao do breaka pa servisa za meč kod 6:5 i opet nije izdržao iako je imao 30:0. Set je otišao u tie-break gdje je Marin poveo s 1:0 i onda nestao s terena, Struff je napravio 7.0 i prošao dalje.

Svakako novo veliko razočaranje za Čilića koji je očekivao puno više od ovog turnira.

ATP Tokio, prvo kolo:
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Marin Čilić (Hrvatska, 1) 3:6, 6:4, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!