Košarka

Krenuo Eurokup, dobar nastup Bilana u porazu u Valenciji

Branimir Korać • srijeda, 03.10.2018.
Krenuo Eurokup, dobar nastup Bilana u porazu u Valenciji
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice u ovosezonskom izdanju Ulebovog Eurokupa, a prvog dana nastupili su Miro Bilan i Marko Arapović...

Valencia je nastup u Eurokupu otvorila visokom pobjedom protiv ASVEL-a 84:62. Na kraju visoka pobjeda, ali ponajviše zahvaljujući potpunom padu Francuza u zadnjih deset minuta kada su ubacili samo šest poena. U prvoj dionici ASVEL je imao i deset poena prednosti, no serija domaćina 11:2 na otvaranju posljednje dionice prelomila je utakmicu.

U domaćem sastavu Will Thomas ubacio je 16 poena, Bojan Dubljević 14 uz šest skokova, a Guillem Vives dodao je osam poena i šest asistencija. Kod ASVEL-a nedostajali su Alpha Kaba i Jean-Charles Livio, Charles Kahudi završio je s 13 poena i šest skokova, a Miro Bilan za 28 minuta ubacio je 12 poena (5/7 za dva) uz sedam skokova.

Galatasaray je u Istanbulu bio bolji od Andorre 84:73, a ključnu prednost ostvario je još u drugoj četvrtini kada je serijom 10:0 pobjegao na 32:23 i gosti se više nisu oporavili. Gosti su puno griješili, imali su čak 20 izgubljenih lopti i nisu uspjeli zakomplicirati susret.

Nigel Hayes predvodio je domaćina s 19 poena, Zach Auguste dodao je 18 poena i osam skokova, a Marko Arapović za 11 minuta ubacio je dva poena (1/5 za dva, 0/1 za tri) uz pet skokova od čega četiri u napadu. Kod gostiju na visini zadatka bio je samo Dylan Ennis koji je upisao 20 poena.

Rytas je odličnom igrom u završnici upisao vrijednu domaću pobjedu protiv Unicaje. Litavci su slavili 80:72 u susretu s dosta preokreta, ali boljim nastupom domaćina u ključnim trenucima. Serija 12:3 pomogla je Rytasu da se odvoji na 70:60 i riješi pitanje pobjednika.

"Bilo je teško, izgubili smo previše lopti i tako nam je bilo teško igrati. Iako smo upisali poraz u ovom susretu, moramo nastaviti raditi kao i dosad jer nam je narednih nekoliko utakmica vrlo važno. Moramo samo manje gubiti loptu i zaigrati kvalitetniju obranu", smatra Kyle Wiltjer.

Najbolji u litavskim redovima bili su Eimantas Bendžius s 18 poena i Evaldas Kairys s 15 poena i šest skokova. Kod Unicaje Mathias Lessort ubacio je 16 poena, a Brian Roberts 13 poena.

Lokomotiv Kuban morao je potrošiti dosta energije za pobjedu u Poljskoj kod Arke. Poljaci su se dosta dobro držali, došli su u završnici i na četiri poena minusa, ali nisu uspjeli napraviti potpuni preokret i na kraju su ostali bez željenog iznenađenja.

"Nije bilo lako, prve utakmice uvijek su najteže. Nismo igrali na našoj očekivanoj razini, ali pobjeda se pamti. Iz utakmice u utakmicu ćemo napredovati", tvrdi Saša Obradović.

U njegovoj momčadi Isaiah Whitehead ubacio je 17 poena uz šest skokova, Mateusz Ponitka dodao je 13 poena, a Jajuan Johnson deset uz osam skokova. Kod domaćina Robert Upshaw upisao je 15 poena i devet skokova, a Krzysztof Szubarga 14 poena uz pet asistencija.

Pobjedom je krenula i Crvena zvezda koja je u Beogradu ugostila Ulm i glatko slavila 88:73. Nijemci su izdržali do zadnjih deset minuta kada je Zvezda napravila seriju čak 15:0 i stvorila razliku koju gosti više nisu mogli dostići.

Billy Baron kod domaćina ubacio je 19 poena, Joe Ragland dodao je 17 uz šest asistencija, a Michael Ojo 14 uz deset skokova. Kod Ulma Isaac Fotu završio je sa 16 poena i šest skokova dok je Katin Reinhardt dodao 11 poena.

Najefikasnija bila je ALBA koja je s čak 107:91 svladala Tofas iz Burse. I ovaj susret prelomljen je u posljednjoj dionici koju je ALBA dobila s 33:16 i upisala uvjerljivu pobjedu. Tofas je čak ušao u zadnju četvrtinu s vodstvom, ali domaćin je to razdoblje odigrao izrazito dobro.

Niels Giffey bio je najefikasniji s 20 poena, Clinton Daniel Champan dodao je 19 poena i šest skokova, Peyton Siva podijelio je čak 14 asistencija, a Luke Sikma uhvatio je deset skokova. Kod gostiju Demonte Harper ubacio je 20 poena, a Diante Garrett 17 uz pet asistencija.

Eurokup:
Valencia Basket - LDLC ASVEL 84:62
Galatasaray - Morabanc Andorra 84:73
Rytas - Unicaja 80:72
Arka Gdynia - Lokomotiv Kuban 73:80
Crvena zvezda mts - ratiopharm Ulm 88:73
ALBA - Tofas 107:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!