Košarka

VIDEO: Zubac i Žižić sa sličnom minutažom, centar Lakersa efikasniji

Branimir Korać • srijeda, 03.10.2018.
VIDEO: Zubac i Žižić sa sličnom minutažom, centar Lakersa efikasniji
Foto: EPA

Ivica Zubac i Ante Žižić noćas su nastupili u NBA ligi, a Žižić je upisao pobjedu s Cavsima dok je Zubac poražen s Lakersima. Individualno Zubac je bio učinkovitiji....

Navijači Los Angeles Lakersa pozdravili su LeBrona Jamesa i nove Lakerse koji su odigrali prvu utakmicu u Staples Centreu. Protivnik su bili vrlo dobri Denver Nuggetsi koji su na kraju tijesno slavili 113:111. Prije nekoliko dana ove momčadi sastale su se u San Diegu, a tamo su Nuggetsi dosta lakše došli do pobjede.

Naravno, ovaj dvoboj protekao je u znaku Jamesa kojeg su domaći navijači došli pozdraviti u velikom broju. Priliku je dobio i Ivica Zubac koji je stvarao probleme Denveru i pomogao Lakersima u reketu krajem treće i početkom četvrte dionice, a odigrao je ukupno 11 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (4/5 za dva) uz tri skoka i blokadu, sasvim korektno iskoristio je svoju minutažu.

Mogli su Lakersi u završnici izboriti barem produžetak, ali u zadnjih 14 sekundi koliko su imali za napad, nisu uputili šut na koš.

Ponovno je najefikasniji kod Lakersa bio Javale McGee s 15 poena, osam skokova i pet asistencija, Josh Hart dodao je 14 poena, a James za 15 minuta 13 poena. Kod Nuggetsa Mason Plumlee ubacio je 23 poena, a Nikola Jokić 20 poena uz šest skokova.

Nastupio je i Ante Žižić koji je s Cleveland Cavaliersima slavio u Bostonu, a hrvatski reprezentativac dobio je zadnjih 13 minuta susreta. Prije toga Cavsi su izrotirali samo desetoricu igrača da bi u završnici pružili priliku onima koji nisu ulazili, a Boston je u tom razdoblju uspio smanjiti zaostatak.

Inače Cavsi su odradili vrlo dobro tri četvrtine, imali su veliku prednost i pokazali su da su i bez LeBrona Jamesa momčad protiv koje svi moraju biti itekako oprezni.

Žižić je za tih 13 minuta ubacio četiri poena (1/2 za dva) uz pet skokova i dvije blokade, a najučinkovitiji bili su Kevin Love sa 17 poena i rookie Collin Sexton s 15 poena. Kod poraženih Marcus Smart završio je s 15 poena, a Marcus Morris dodao je 14 poena.

Krenuli su i Rocketsi i Grizzliesi, a Houston je upisao glatku pobjedu uz ubačenih 131 poen. U svakoj četvrtini Rocketsi su ubacili najmanje 31 poen i potpuno su nadigrali protivnika.

Debitirao je kod Rocketsa Carmelo Anthony i odmah se uklopio u momčad koju su predvodili s 22 poena, devet asistencija i pet osvojenih lopti Chris Paul te s 20 poena i šest asistencija James Harden. Anthony je dodao 13 poena. Kod Memphisa Mike Conley odigrao je prvu utakmicu nakon dugačke pauze zbog ozljede i ubacio je 16 poena, a rookie Jaren Jackson dodao je 15 poena.

Jazzeri su u drugom poluvremenu nadigrali Toronto Raptorse i ostavili su ih u tom razdoblju na samo 32 poena. Startna petorka Jazzera odradila je ključan posao i odvojila svoju momčad te preokrenula rezultat u drugom dijelu. Joe Ingles bio je raspoložen s 24 poena, Ricky Rubio dodao je 15, a Rudy Gobert 13 uz deset skokova i pet blokada. Kod poraženih Jonas Valančiunas ubacio je 18 poena uz devet skokova dok je Kawhi Leonard upisao 17 poena i pet skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 111:113
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 95:102
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 131:115
Utah Jazz - Toronto Raptors 105:90
Charlotte Hornets - Miami Heat 122:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!