Tenis

Donna Vekić zaustavljena u osmini finala, Sevastova ponovno bila kobna

Petar Jenjić • srijeda, 03.10.2018.
Donna Vekić zaustavljena u osmini finala, Sevastova ponovno bila kobna
Foto: EPA

Donna Vekić poražena je u osmini finala WTA turnira u Pekingu, u četvrtom međusobnom dvoboju po četvrti puta bolja je od hrvatske tenisačice bila Anastasija Sevastova...

Nakon dvije pobjede Donna Vekić nije uspjela upisati i treću na WTA turniru koji se igra u Pekingu. Bolja je u dva seta bila latvijska tenisačica Anastasija Sevastova koja je slavila sa 6:3, 6:2 nakon sat i 22 minute igre.

Tako je u četvrtom međusobnom dvoboju Sevastova stigla i do četvrte pobjede protiv hrvatske tenisačice. U četvrtfinalnu će igrati protiv bolje iz dvoboja Sloane Stephens - Dominika Cibulkova.

U prvom su setu obje tenisačice čvrsto držale svoj servis i nisu dopuštale protivnici nijednu break priliku. Tako je bilo sve do osmog gema kada je nakon velike borbe Sevastova iskoristila drugu šansu za oduzimanjem servisa, a zatim mirno zaključila set u svoju korist.

Sevastova je u drugi set ušla s dva breaka, a kako se set razvijao Vekić nikako nije uspijevala stabilizirati servis. Iako je napravila dva breaka, nije uspjela dobiti nijedan vlastiti servis što je značilo sigurnu pobjedu latvijske igračice.

WTA Peking, osmina finala:
Anastasija Sevastova - Donna Vekić 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!