Tenis

Gasquet u dva tie-breaka bolji od Kyrgiosa, nova pobjeda Struffa

Petar Jenjić • četvrtak, 04.10.2018.
Gasquet u dva tie-breaka bolji od Kyrgiosa, nova pobjeda Struffa
Foto: EPA

Odigrana su preostala četiri meča osmine finala na ATP turniru u Tokiju gdje je do nove pobjede u tri seta stigao Jan-Lennard Struff. Richard Gasquet u dva je tie-breaka bio bolji od Nicka Kyrgiosa, dok je do nove pobjede stigao i Kevin Anderson...

Jan-Lennard Struff nakon pobjede protiv Marin Čilića upisao je novu pobjedu u Tokiju. Njemački tenisač u tri je seta, nakon dva sata i 23 minute igre, bio bolji od Jeremyja Chardyja sa 7:6, 6:7, 6:4.

Ni prvi ni drugi set nijedan tenisač nije uspijevao doći do breaka pa su se igrali tie-breakovi. U prvom je bolji bio Struff sa 7:3, a u drugom Chardy sa 7:2 pa se igrao odlučujući treći set.

Ipak, u trećem setu vidjeli smo jedan oduzet servis, u petom gemu njemački tenisač poveo je s 3:2, a zatim bez većih problema sačuvao prednost do kraja meča.

Pobjedu u osmini finala upisao je i peti nositelj Stefanos Tsitsipas koji je u tri set svladao Alexa De Minaura, bilo je 6:3, 5:7, 6:1.

Bolje je u meč krenuo De Minaur koji je s breakom poveo 3:2, međutim, do kraja seta nije uspio dobiti nijedan gem. Iako je imao break prednosti u drugom setu, pa i dvije meč lopte, Tsitsipas ih nije uspio iskoristiti. Belgijski tenisač dobio je set sa 7:5.

Ipak, treći je set u potpunosti pripao grčkom tenisaču koji je tri puta oduzeo servis protivniku te mirno priveo meč prema kraju.

Tri su seta bila potreba i drugom nositelju Kevinu Andersonu koji je sa 6:3, 3:6, 6:2 bio bolji od Francesa Tiafoea. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Andersona.

Po jedan break vidjeli smo u prvom i u drugom setu. Prvi je dobio Južnoafrikanac, a u drugom je istom mjerom uzvratio američki tenisač. Odlučujući set Anderson je ipak odigrao kudikamo bolje od protivnika. Dva je puta oduzeo servis Tiafoeu te stigao do pobjede.

Vrlo zanimljiv bio je i meč između Richarda Gasqueta i Nicka Kyrgiosa, a do pobjede je u dva tie-breaka stigao francuski tenisač. Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i šesta pobjeda Gasqueta.

Oba tenisača čvrsto su držala svoj servis, posebno Gasquet koji nije dopustio nijednu break loptu u cijelom meču, dok je Kyrgios spasio ukupno pet. Ipak, tie-breakovi u potpunosti su pripali francuskom tenisaču koji je prvi dobio sa 7:4, a drugi još uvjerljivije sa 7:1.

ATP Tokio, osmina finala:
Jan-Lennard Struff - Jeremy Chardy 7:6 (3), 6:7 (2), 6:4
Stefanos Tsitsipas (5) - Alex De Minaur 6:3, 5:7, 6:1
Kevin Anderson (2) - Frances Tiafoe 6:3, 3:6, 6:2
Richard Gasquet (8) - Nick Kyrgios 7:6 (4), 7:6 (1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!