Tenis

Wozniacki uvjerljiva, Osaka preokretom do polufinala

Jan Šneler • petak, 05.10.2018.
Wozniacki uvjerljiva, Osaka preokretom do polufinala
Foto: EPA

Odigrana su sva četiri dvoboja WTA turnira u Pekingu, a druga nositeljica Caroline Wozniacki dominantno prolazi kroz sve prepreke...

Poznati su svi parovi polufinala WTA turnira u Pekingu i možemo slobodno reći da nas očekuje zanimljiva završnica. Najveće šanse za naslov još uvijek ima Caroline Wozniacki, druga nositeljica, no velika prijetnja je Naomi Osaka koja je danas preokrenula meč i nakon tri seta slavila.

Wozniacki je trebalo svega 69 minuta da pobijedi Katerinu Siniakovu. Rutinski je sve odradila danska tenisačica i s dva breaka u prvom setu slavila s 2:6. U nastavku meča jednaka priča. Ponovno rani break radi Wozniacki te još jedan na samom kraju i s još jednih 2:6 mirno prolazi u polufinale.

Iako se činilo da će Osaka glatko proći Shuai Zheng, domaća tenisačica pokazala se izuzetno nezgodnom protivnicom. U prvom setu brzo je došla do dva breaka i povela s 3:0. Osaka se nakratko vratila, no Zheng s još jednim breakom na samom kraju osvaja prvi set sa 6:3. U drugom setu ponovno Zheng prva dolazi do breaka i ima vodstvo od 2:0 i servis.

Nije izdržala te je Japanka ponovno uspjela vratiti izgubljeno. Imala je Zheng još jednu priliku u šestom gemu da preokrene meč, no Osaka je izdržala i pred sam kraj novim breakom došla do izjednačenja s 4:6. Ušlo se u treći set u kojem je Zheng pobijedila samu sebe.

Imala je 4:2 i servis, 5:3 i servis, no nije uspjela izdržati pritisak. Osaka se vraćala, uspijevala spasiti meč i konačno kada je Zheng potpuno pala oduzeti joj po treći put servis i s 5:7 okončati meč.

Napomenimo još kako su Anastasija Sevastova i Qiang Wang rutinski odradile svoje mečeve. Obje su riješile pitanje pobjednice nakon dva seta. Sevastova je slavila protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, dok je Wang pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku.

WTA Peking, četvrtfinale:
Shuai Zhang (Kina) - Naomi Osaka (Japan, 8) 6:3 4:6 5:7
Anastasija Sevastova (Latvija) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6:3 7:6(5)
Katerina Siniakova (Češka) - Caroline Wozniacki (Danska, 2) 2:6 2:6
Qiang Wang (Kina) - Arina Sabalenka (Bjelorusija) 7:5 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!