Tenis

Šapovalov uz spašenu meč loptu do polufinala, kraj za drugog nositelja

Mihaela Bradovski • petak, 05.10.2018.
Šapovalov uz spašenu meč loptu do polufinala, kraj za drugog nositelja
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti turnira u Tokiju gdje su dva nositelja izborila ulazak među četiri najbolja. Pridružili su im se Denis Šapovalov i Daniil Medvedev...

Denis Šapovalov zaustavio je Jan-Lennarda Struffa, Nijemca koji je bio bolji od Marina Čilića. Struff je bio blizu pobjede i u ovom meču, imao je meč loptu u tie-breaku drugog seta, ali nije je iskoristio i Šapovalov je otišao do pobjede u tri seta. Šapovalov tako prolazi u polufinale, ali sva tri meča odigrao je u tri seta, imao je teške dvoboje i ostaje za vidjeti koliko je energije ostalo, posebno jer je ovdje došao odmah nakon Shenzhena gdje je također odrađivao maratone.

U meču s jednom jedinom break loptom i to iskorištenom, Daniil Medvedev je u dva seta svladao Miloša Raonića. Prvi set Rus je uzeo u tie-breaku dok je u drugom iskoristio jedinu break loptu u meču i stigao do pobjede.

Sve bolje igra Kei Nishikori koji je na svom turniru bez problema svladao Stefanosa Tsitsipasa. Očekivao se neizvjesniji dvoboj, međutim Nishikori je odigrao sjajan meč i potpuno je nadigrao mladog Grka koji nije imao previše šanse.

Neizvjesno je bilo i u dvoboju između Richarda Gasqueta i Kevina Andersona, a Gasquet je odnio pobjedu u dva tie-breaka. 22 asa nisu pomogla Andersonu koji je bio i vrlo blizu osvajanju drugog seta, ali na servisu za set kod 6:5 pokleknuo je i Gasquet je odnio pobjedu.

ATP Tokio, četvrtfinale:
Denis Šapovalov (Kanada) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 4:6, 7:6(7), 6:4
Daniil Medvedev (Rusija) - Miloš Raonić (Kanada, 6) 7:6(4), 6:3
Kei Nishikori (Japan, 3) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) 6:3, 6:3
Richard Gasquet (Francuska, 8) - Kevin Anderson (Južna Afrika, 2) 7:6(6), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!