Tenis

Dva seta dovoljna obojici, Nishikori i Medvedev rutinski do finala Tokija

Jan Šneler • subota, 06.10.2018.
Dva seta dovoljna obojici, Nishikori i Medvedev rutinski do finala Tokija
Foto: EPA

U polufinalu ATP turnira u Tokiju, Daniil Medvedev i Kei Nishikori nisu imali nikakvih problema te su glatko prošli u samu završnicu turnira...

Kao što se i očekivalo, finalisti ATP turnira u Tokiju bit će domaći tenisač Kei Nishikori i Rus Daniil Medvedev. Oba su rutinski došli do slavlja nakon dva seta.

Nishikori je tek u prvom setu imao manjih problema protiv Francuza Richarda Gasqueta. Iako je imao tri break lopte u šestom i osmom gemu, Japanac nikako nije mogao slomiti otpor Francuza i ranije završiti set. Otišlo se u neizvjesnost tie-breaka u kojem je Nishikori ipak bio bolji te sa 7:2 osvojio 13. igru.

Sve ono što mu nije pošlo za rukom u prvom, Japanac je glatko proveo u djelo u drugom setu. Čak tri puta oduzeo je servis protivniku i za nešto malo više od pola sata slavio sa 6:1.

Protiv mladog kanadskog tenisača Denisa Šapovalova, Medvedev je imao još manje problema. Za samo 65 minuta Rus je osigurao nastup u finalu turnira. U prvom setu dva puta je dolazio do breaka, dok je u drugom jedan bio dovoljan za okončanje meča. S dva puta po 3:6, Medvedev je lakše nego što se očekivalo došao na korak od osvajanja ATP turnira u Tokiju.

ATP Tokio, polufinale:
Denis Šapovalov (Kanada) - Daniil Medvedev (Rusija) 3:6 3:6
Kei Nishikori (Japan, 3) - Richard Gasquet (Francuska, 8) 7:6(2) 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!