Tenis

Ferrer bolji, Karlović poražen u finalu Challengera u Monterreyu

Jan Šneler • ponedjeljak, 08.10.2018.
Ferrer bolji, Karlović poražen u finalu Challengera u Monterreyu
Foto: EPA

U finalu Challengera u meksičkom Monterreyu, španjolski tenisač David Ferrer nakon dva seta svladao je hrvatskog tenisača Ivu Karlovića...

Iako je odradio dobar turnir, hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio doći do slavlja u finalu. Bolji od Diva sa Šalate bio je David Ferrer. Nakon dva seta i točno 70 minuta igre, Ferrer je došao do naslova pobjednika Challengera u Montereyu.

U prvom setu, Ferrer je odlično servirao i Karlović je uspio uzeti samo dva poena na protivnikov servis. To je premalo za ozbiljnije razmišljanje o pobjedi. U šestom gemu, Španjolac je došao do breaka, a set je mogao završiti i ranije da je uspio napraviti drugi break u osmom gemu.

Hrvatski tenisač uspio je to obraniti, no Ferrer je već u sljedećem gemu mirnim servisom došao do slavlja sa 6:3. U drugom setu, vrlo brzo Ferrer je došao do breaka i praktički riješio pitanje pobjednika. Nešto bolji bio je Karlović na servis Španjolca u nastavku meča, ali nedovoljno da dođe do breaka.

Ferrer je mirno priveo meč kraju i sa 6:4 zaključio drugi set. Od sljedećeg tjedna, Karlović će se malo podignuti na ATP ljestvici te će biti na 117. mjestu, dok će Ferrer također popraviti rezultat i završiti na 110. mjestu.

Challenger Monterrey (m), finale:
David Ferrer (Španjolska, 6) - Ivo Karlović (Hrvatska, 5) 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!