Tenis

Basilašvili svladao Del Potra i osvojio ATP turnir u Pekingu

Jan Šneler • nedjelja, 07.10.2018.
Basilašvili svladao Del Potra i osvojio ATP turnir u Pekingu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Pekingu, gruzijski tenisač Nikoloz Basilašvili iznenadio je favoriziranog Argentinca Juana Martina del Potra...

Iako se očekivalo kako će Juan Martin del Potro doći do slavlja u finalu ATP turnira u Pekingu, veliko iznenađenje priredio je Nikoloz Basilašvili. Gruzijac je nakon nešto više od sata i 40 minuta slavio i došao do drugog trofeja u karijeri.

U prvom setu Basilašvili već u trećem gemu dolazi do breaka. Iskoristio je Gruzijac priliku i nakon dvije break lopte došao do oduzimanja servisa. Bilo je uzbudljivo do kraja seta jer su oba tenisača imala više break šansi, no do promjene nije došlo. Basilašvili je sa 6:4 priveo set kraju.

U nastavku meča ponovno obojica dobro drže svoje servise i brane sjajno break lopte. Činilo se da neće doći do breaka, no onda Gruzijac u devetom gemu ipak uspijeva doći do prednosti. U posljednjem gemu, Basilašvili je imao manjih problema, no ipak je uspio s još jednih 6:4 zaključiti meč.

Ovom pobjedom Basilašvili je došao do 23. mjesta na ATP ljestvici što mu je ujedno i najbolji rezultat karijere. S druge strane, Del Potro je zadržao četvrtu poziciju.

ATP Peking, finale:
Juan Martin Del Potro (Argentina, 1) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!