Košarka

VIDEO: Loša šuterska večer za Hrvate, jedino Hezonja dvoznamenkast

Branimir Korać • utorak, 09.10.2018.
VIDEO: Loša šuterska večer za Hrvate, jedino Hezonja dvoznamenkast
Foto: EPA

Četvorica hrvatskih košarkaša u NBA ligi noćas su nastupili, međutim bez posebno dobrog učinka. Šuterski je to bilo vrlo loše, za tricu su zajedno šutirali 0/11...

Mario Hezonja jedini je hrvatski predstavnik koji se noćas dovukao do dvoznamenkastog broja poena. Nije niti Hezonja briljirao, a za 20 minuta provedenih na parketu ubacio je deset poena (3/5 za dva, 0/4 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri uhvaćena skoka.

Knicksi su poraženi od Wizardsa 110:98, poraz je mogao biti još i viši, ali uspjeli su smanjiti zaostatak u završnici susreta i izbjeći još teži poraz. Nakon što su dobro odradili dosadašnje pripremne utakmice, ovaj put teško su se nosili s organiziranijim i kvalitetnijim Wizardsima koji su dominirali u svakom pogledu.

Najefikasniji kod New Yorka bili su Tim Hardaway i Allonzo Trier s po 18 poena, a kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 20 poena dok je Jeff Green dodao 16 poena i pet skokova.

Sličnu šutersku večer imao je i Bojan Bogdanović koji također nije bio posebno učinkovit. Poput Hezonje, Bogdanović je također iz igre šutirao 3/9 (3/4 za dva, 0/5 za tri), no kako nije išao na liniju slobodnih bacanja, završio je sa šest poena i dva skoka. Na drugoj strani Ante Žižić, unatoč sjajnoj prošloj utakmici, dobio je samo osam minuta na kraju te ubacio šest poena (3/3 za dva) uz tri skoka.

Cavsi su već na poluvremenu zaostajali 20 razlike i u nastavku susreta samo su smanjili ogroman zaostatak, no više od poraza 111:102 nisu uspjeli.

Victor Oladipo predvodio je Pacerse s 23 poena i šest skokova, a Domantas Sabonis dodao je 16 poena i 12 skokova. Kod poraženih Kyle Korver upisao je 17 poena, a John Holland 13.

Malu minutažu imao je i Dragan Bender uz vrlo skroman učinak u neočekivanoj pobjedi Sunsa protiv Oslabljenih Warriorsa. Bender je dobio osam minuta i ostao bez poena (0/1 za dva, 0/2 za tri) uz dva uhvaćena skoka.

Warriorsi su nastupili bez Greena, Thompsona, Iguodale, Cousinsa i Livingstona, a nije im pomoglo 23 poena Stephena Curryja i 12 poena, pet skokova i pet asistencija Kevina Duranta.

Još jednu vrlo dobru utakmicu kod Sunsa odigrao je Deandre Ayton koji je ubacio 18 poena uz sedam skokova, a 18 poena i pet skokova upisao je Ryan Anderson.

NBA:
New York Knicks - Washington Wizards 98:110
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 102:111
Golden State Warriors - Phoenix Suns 109:117
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 110:104
Detropit Pistons - Brooklyn Nets 108:110 produžetak
Miami Heat - Orlando Magic 90:89
Sacramento Kings - Maccabi Haifa 132:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!