Košarka

Cedevita protiv Albe Berlin ima priliku isprati gorak okus iz Limogesa

Marjan Kreševac • utorak, 09.10.2018.
Cedevita protiv Albe Berlin ima priliku isprati gorak okus iz Limogesa
Foto: FaH

Vitamini u sklopu drugog kola B skupine 7Days Eurokupa na svom parketu dočekuju Albu Berlin u nadi da će polučiti puno bolji rezultat, a i igru od one koju su prezentirali u prvom kolu kada su u Limogesu poraženi 82:68...

Košarkaši Cedevite nisu najbolje ušli u sezonu, u tri utakmice upisali su dva poraza (u Eurokupu od Limogesa i u ABA ligi od Partizana) dok su samo jednom napustili parket uzdignutih ruku, u Višnjiku u sklopu drugog kola ABA lige. S druge strane njihovi protivnici u odličnoj su formi i u novoj sezoni za sada ne znaju za poraz. Alba je u dosadašnje tri utakmice protivnike pobjeđivala s prosječno 33,7 koševa razlike,

Pred Cedevitom dakle nije nimalo lagan zadatak, a toga je svjestan i trener momčadi Sito Alonso: "Alba od početka sezone igra vrlo dobro. Imaju poseban stil. Žele odmah s loptom prijeći u protivničko polje, a u obrani se dobro vraćaju i dobro kradu lopte. Oni su momčad koja igra na preko 100 poena, a u ovom trenutku za nas je teško igrati na tom nivou, tako da ćemo morati biti spremni."

Alonso nije bez problema u igračkom kadru pred ogled s Albom, pod upitnikom su Ramljak i Magette: "Ramljak i Magette će možda moći zaigrati, no dosad su s nama odradili samo jedan trening, a nismo u žurbi. Ako će nam moći pomoći s klupe, bit će super." Onaj koji nije upitan i koji istovremeno jako dobro poznaje sljedećeg europskog protivnika je Elgin Cook.

Cook je prošle sezone igrao u Njemačkoj i slično kao Alonso ima samo riječi hvale za suparnike: "Alba je odlična momčad, koja je dobro vođena. Ove sezone vratili su mnogo igrača iz prošle godine. Vole trčati u tranziciju i imaju puno igrača koji su sposobni brzo zabijati, tako da moramo biti fokusirani u obrani, moramo vjerovati svojem trenerskom štabu i igrati kao momčad."

Cook ne misli da je poraz protiv Limogesa katastrofa, momčad je tek na početku sezone i treba vremena da se sve posloži na svoje mjesto: "Sezona je još duga i imamo još prilika da upišemo puno pobjeda. Trenutno živimo dan po dan. Moramo napredovati svakim danom. Pobjeda protiv Zadra za nas je definitivno bila važna i veselimo se našoj sljedećoj pobjedi."

Nada se Cook da momčad može stići do pobjede protiv Albe, a za to će im trebati i glasna podrška s tribina kakva je bila u susretu protiv Partizana. U takvoj atmosferi igrači izvlače i više od maksimuma: "Atmosfera je bila fantastična. Bio sam iznenađen posjetom. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici svojim navijačima priuštiti pobjedu", zaključio je Cook svoje viđenje nadolazećeg susreta Eurokupa.

Susret se igra u srijedu u 19:30 sati u Domu sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!