Košarka

Osam poena Bilana u pobjedi ASVEL-a, Partizan u završnici slomio otpor Zenita

Petar Jenjić • utorak, 09.10.2018.
Osam poena Bilana u pobjedi ASVEL-a, Partizan u završnici slomio otpor Zenita
Foto: FaH

Krenulo je drugo kolo Eurokupa u kojem su do prve pobjede stigli košarkaši Partizana i ASVEL-a. Srpska momčad na domaćem je terenu bila bolja od Zenita, dok je ASVEL uz skroman doprinos Mire Bilana bio bolji od Trenta...

Do prve pobjede u Eurokupu stigli su košarkaši Partizana koji su pred domaćim navijačima bili bolji od Zenita rezultatom 89:82. Momčadi su se tijekom većeg dijela utakmice izmijenjivale u vodstvu, a tek u završnici srpska momčad uspjela je prelomiti susret.

Posljednje vodstvo gosti su imali nakon trice Reynoldsa u 36. minuti (78:75) nakon čega je uslijedila serija Partizana od 10:0 koji je tako uspio doći do pobjede.

Najbolji su s po 16 poena kod Partizana bili Rade Zagorac (pet skokova, šest asistencija, pet ukradenih lopti) i Jock Landale (šest skokova). Jarrod Uthoff s 25 poena i deset skokova bio je najbolji kod Partizana.

Prvo slavlje sezone upisao je i ASVEL koji je kod kuće bio bolji od Trenta sa 75:61. Domaćin je vodio većim dijelom susreta, a nerijetko i dvoznamenkastom razlikom. U posljednjoj dionici talijanska momčad stigla je do minimalnog zaostatka (60:59), ali serijom 12:0 domaća momčad riješila je pitanje pobjednika.

Charles Kahudi sa 16 poena i devet skokova bio je najbolji u pobjedničkoj momčadi, Miro Bilan dodao je osam koševa (3/7 za dva, slobodna bacanja 2/4), četiri skoka i tri asistencije za nešto manje od 20 minuta na terenu. Najbolji je kod gostiju bio Dustin Hogue sa 16 koševa i šest skokova.

Eurokup, 2. kolo:
Partizan - Zenit St. Peterburg 89:92
ASVEL - Trento 75:61
Unicaja - Fraport Skyliners 91:64 (Kyle Wiltjer 15p, 5sk / Brady Heslip 20p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!