Košarka

Ivan Buva među boljima u pobjedi Bešiktaša, Pilepićev i Mavrin Lietkabelis poražen nakon produžetka

Petar Jenjić • utorak, 09.10.2018.
Ivan Buva među boljima u pobjedi Bešiktaša, Pilepićev i Mavrin Lietkabelis poražen nakon produžetka
Foto: FaH

Odigrane su četiri utakmice prvog kola FIBA-ine Lige prvaka u kojima smo vidjeli dva dvoboja koja su otišla u produžetke. Vrijedi izdvojiti i to kako je dobru utakmicu odigrao Ivan Buva koji je bio među boljima u pobjedi Bešiktaša...

Pobjedu na startu sezone upisali su Antwerp Giantsi koji su nakon produžetka slavili na gostovanju kod litavskog Lietkabelisa. U konačnici su slavili rezultatom 91:87, u jednoj toplo-hladnoj utakmici s obje strane. Obje momčadi imale su jako dobre i jako loše periode igre, a u konačnici se igrao produžetak nakon što je za goste Tyler Kalinoski zabio za izjednačenje 15 sekundi prije kraja (80:80).

Domaćin je bolje otvorio produžetak, poveo s 84:80, ali nakon što je stigla do vodstva gostujuća momčad više ju nije ispustila.

Dave Dudzinski s 18 koševa i devet skokova te Tyler Kalinoski sa 17 poena bili su najbolji kod pobjedničke momčadi. Paulius Valinskas predvodio je Lietkabelis s 21 poenom, dok su po devet koševa dodali Fran Pilepić (tri skoka, dvije asistencije za nešto manje od 14 minuta na terenu) i Dominik Mavra (pet skokova i pet asistencija za 24 i pol minute na parketu).

Pobjedu je upisao Strasbourg koji je slavio na gostovanju kod Petrol Olimpije 81:71. Nakon odlične druge četvrtine francuska momčad na poluvremenu je imala 12 koševa viška (46:34), a do kraja utakmice bez većih problema sačuvala je vodstvo.

Nicolas Lang s 21 poenom i Ali Traore s 20 koševa i pet skokova bili su najbolji u pobjedničkim redovima. Blaž Mesiček sa 17 koševa bio je najbolji kod domaćina. Roko Badžim dodao je tri poena i jedan skok za osam minuta igre, dok je Luka Šamanić dodao dva poena i tri skoka za deset i pol minuta na terenu.

U novu europsku sezonu pobjedom je krenuo i Bešiktaš koji je na gostovanju bio bolji od Bayreutha rezultatom 78:70. Iako to konačan rezultat možda i ne sugerira, turska momčad vodila je većim dijelom utakmice, uz to i cijelo drugo poluvrijeme.

Goste je do pobjede predvodio Robin Benzing s 20 poena, dok je Ivan Buva dodao 16 koševa (4/8 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 5/6), četiri skoka i dvije asistencije za 21 i pol minutu na parketu. Najbolji je kod domaćina bio Hassan Martin s 14 koševa.

Liga prvaka, 1. kolo:
Lietkabelis - Antwerp Giants 87:91 (nakon produžetka)
Nižnji Novgorod - Avellino 93:100 (nakon produžetka) (Kendrick Perry 25p, 7sk, 6as / Norris Cole 34p, 5sk, 7as)
Petrol Olimpija - Strasbourg 71:81
Bayreuth - Bešiktaš 70:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!