Tenis

Petra Martić u neobičnom meču do pobjede i četvrtfinala Tianjina

Branimir Korać • srijeda, 10.10.2018.
Petra Martić u neobičnom meču do pobjede i četvrtfinala Tianjina
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je odradila posao u drugom kolu turnira u Tianjinu te izborila mjesto u četvrtfinalu. Martić je u tri seta za samo sat i 25 minuta svladala Fangzhou Liu...

Neobičan meč odigrale su Petra Martić i Fangzhou Liu, a Martić je na kraju izašla kao pobjednica. Za to su joj trebala tri seta, a vremenski sat i 25 minuta što je manje od onog koliko traje dobar dio mečeva u dva seta.

150. igračica svijeta sjajno je otvorila meč i igrala jako dobro, međutim ubrzo se sve okrenulo i do kraja meča na terenu je bilo sve u znaku hrvatske igračice.

Prvi set osvojila je Kineskinja sa 6:1 i to uz pet uzastopno osvojenih gemova nakon 1:1 bez da je Martić imala ikakvu šansu. Činilo se kako Martić čeka vrlo težak posao, ali uspjela je sve okrenuti na svoju stranu.

Do kraja meča izgubila je samo jedan gem, drugi set osvojila je sa 6:0 i to da Liu nije imala niti jednu gem loptu. U trećem setu Petra joj je prepustila jedan gem, no ne i više od toga. Nakon 1:1 na početku seta, ponovno je sve bilo na strani hrvatske igračice.

U konačnici 1:6, 6:0, 6:1 za Petru Martić koja će u četvrtfinalu igrati protiv Yuxuan Zhang ili Caroline Garcije.

Tianjin, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Fangzhou Liu (Kina, WC) 1:6, 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!