Nogomet

Bišćan: "Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele, on je rekorder po dugovječnosti u našoj ligi"

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.10.2018.
Bišćan: "Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele, on je rekorder po dugovječnosti u našoj ligi"
Foto: FaH

Igor Bišćan predstavljen je na Rujevici kao novi trener Rijeke. Bišćan stiže pun optimizma i uvjerenja kako može pokrenuti i podići ovu momčad...

Odmah po dolasku na Rujevicu Igor Bišćan zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju i istaknuo je kako vjeruje u kvalitetu momčadi.

"Prvi dojmovi su odlični. Hvala upravi na povjerenju. Klub misli dugoročno i ozbiljno, takav sam i ja i lako smo našli zajednički jezik. Momčad ću upoznati, utakmice sam gledao i mislim da kvalitetu ima. Na meni je da izvučem iz igrača što je više moguće."

Bišćan tvrdi kako nije rob sustava i može se prilagoditi igračima i njihovim karakteristikama.

"Što se tiče sustava, u prošla dva kluba u kojima sam bio trener igrom slučaja igrali smo isti sustav kao Rijeka, ali ne robujem sustavu i šabloni. Mislim da je jako bitno da se trener prilagodi onome što ima. To je proces i uvijek treba razmišljati o situaciji i formi. Kao osoba mislim da sam jednostavan, a kao trener izravan i direktan u komunikaciji. Pokušavam biti pošten, ali naravno da je nemoguće da svih 25 igrača osjeća da ima isti tretman jer svi oni vole igrati i biti u prvih 11. Zato mislim da je potrebna direktna komunikacija s igračima kako bi svaki znao na čemu je i što mora da bi se približio momčadi. Volim vrijedne ljude, borce koji će dati sve od sebe i timske igrače kojima je kolektiv iznad svega."

Dolazak Bišćana na Rujevicu popratilo je nezadovoljstvo Armade koja mu nije zaboravila neke stvari iz prošlosti dok je nosio dres Dinama.

"Bilo je davno i zaista se ne sjećam što sam točno učinio. Sigurno je bilo neprimjereno i ponavljam, ako se netko još uvijek osjeća uvrijeđen, ja mu se ispričavam. Iz ove perspektive svakako razumijem da sam pogriješio, pripisao bih to godinama, nezrelošću, mladošću, kako god. Na meni je da razuvjerim sve koji su rezervirani prema meni, pokažem im svojim radom i ponašanjem da sam dovoljno dobar kao osoba i stručnjak da me podrže."

U Rijeku je došao iznenada, kada se već činilo da otpada iz igre za trenera jer je pronašao angažman na Cipru. Na kraju je unatoč potpisanom predugovoru odlučio doći u Rijeku.

"Neki put u životu dogode se nepredviđene stvari i na način na koji ti ne ostavlja previše prostora već se moraš ljudima ispričati. Neko vrijeme sam bio bez posla i odlučio sam da moram početi raditi, došla je ponuda Ciprana, ali stvari se mijenjaju. Rijeka me kontaktirala, procijenio sam da je ona meni veći izazov i zbog obiteljskih razloga prihvatljivija."

Na klupi mijenja Matjaža Keka što je samo po sebi vrlo teško.

"Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele, on je rekorder po dugovječnosti u našoj ligi, ostavio je velik pozitivan trag. Promatrat će me sigurno kroz tu prizmu, ali vjerujem da mogu nastaviti u tom smjeru i da imam znanje, energiju i volju. Ovo je veliki izazov, neće biti lako, ali nitko mi ne može zabraniti da se borim."

Ono na čemu će prvenstveno raditi je psihološko podizanje momčadi kako bi se prije svega izašlo iz krize.

"Kvaliteta je prisutna. Većina tih igrača je ne tako davno igrala jako dobro, trenutno je prisutna kriza, a što je uzrok krize teško mi je još reći. Pretpostavljam da se ušlo u period s lošim rezultatima, možda i neko zasićenje, treba podići energiju koja je krasila Rijeku. Kada se ponovno psihološki dignemo, u kontinuitetu ćemo imati dobre rezultate."

U stručnom stožeru su tri nova imena.

"Vedran Naglić za fizičku pripremu, Ante Tomić i Renato Pilipović kao nogometni asistenti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!