Tenis

Serdarušić pobijedio Andreozzija i ušao u četvrtfinale Challengera u Santo Domingu

Jan Šneler • četvrtak, 11.10.2018.
Serdarušić pobijedio Andreozzija i ušao u četvrtfinale Challengera u Santo Domingu
Foto: FaH

Odličnom igrom i pobjedom protiv trećeg nositelja, Guida Andreozzija, Nino Serdarušić ušao je u četvrtfinale Challengera u Santo Domingu...

Odlične vijesti dolaze iz daleke Dominikanske Republike gdje je hrvatski tenisač Nino Serdarušić ušao u četvrtzavršnicu tamošnjeg Challengera. U 2. kolu, Serdarušić je bio bolji od trećeg nositelja, Argentinca Guida Andreozzija.

Prvi set bio je vrlo neizvjestan te su oba tenisača sjajno držala svoje servise. Prilika za break nije bilo i set je otišao u tie-break. Iako je odmah na početku 13. igre Andreozzi napravio mini break, to je bilo gotovo sve što je napravio. Serdarušić je sjajno igrao, vrlo sigurno i s velikih 2:7 osvojio tie-break.

U drugom setu, osim odlične igre, hrvatski tenisač pokazuje i mentalnu snagu. Došao je do breaka u petom gemu, no nije ga dugo zadržao jer je Argentinac već u sljedećeg izjednačio. Serdarušić se ne predaje te u sedmom gemu radi novi break kojeg ovoga puta nije ispustio. Smireno, dobrim servisom na kraju, s 4:6 uzima i drugi set te prolazi u četvrtfinale.

Serdarušić bi kroz nekoliko sati trebao igrati četvrtfinalni meč protiv Čileanca Christiana Garina. Susret je najavljen u 19 sati, no upitno je hoće li se uopće danas održati. Napomenimo za kraj kako je Serdarušić ulaskom u četvrtfinale zaradio 20 bodova i 3.650 američkih dolara. Kada bi prošao u polufinale, poduplao bi iznos bodova i novčane nagrade.

Challenger Santo Domingo, 2. kolo:
Guido Andreozzi (Argentina, 3) - Nino Serdarušić (Hrvatska) (2)6:7 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!