Nogomet

Gračan uoči Grčke: "Motiva i želje ne nedostaje, trebamo biti koncentrirani i strpljivi"

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 11.10.2018.
Gračan uoči Grčke: "Motiva i želje ne nedostaje, trebamo biti koncentrirani i strpljivi"
Foto: FaH

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan razgovarao je predstavnicima medija dan prije presudnog ogleda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo...

Pred hrvatskom reprezentacijom do 21 godine odlučujuća je utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke. Ne pretjerano atraktivnog protivnika najavio je izbornik Nenad Gračan.

"Nisu atraktivni, ali su disciplinirani i organizirani, brzo izlaze iz obrane u protunapad i moramo ih adekvatno pratiti, ne gubiti raspored kako ne bi individualno došli na našu zadnju liniju. Grčka je prva u skupini, ima kvalitetu, i bit će zahtjevno. Ne smijemo srljati i upasti u njihove zamke."

Hrvatska posjeduje dovoljno kvalitete za pobjedu, a motiva i želje nijednom igraču ne nedostaje.

"Siguran sam da će svatko dati sve od sebe za zacrtani cilj. Motiva i želje ne nedostaje, samo moramo biti koncentrirani i strpljivi, a tada naša kvaliteta mora doći do izražaja. Pred ovom generacijom svijetla je budućnost, i imamo veliku priliku doći na Europsko prvenstvo, a tada će igrači lakše i do seniorske reprezentacije. Hrvatska može biti mirna s obzirom na broj talentiranih igrača. Treba taj talent pretvoriti u natjecateljski kontinuitet, iako nam uvijek nedostaje igrača za pojedine pozicije, poput bekova i napadača. No, uvijek netko iskoči."

Reprezentacija će imati lijepu podršku u Puli, a Gračan se istom prilikom zahvalio i izborniku seniorske reprezentacije Zlatku Daliću koji je na raspolaganje ostavio nekoliko igrača.

"Drago nam je čuti da se traži ulaznica više, mislim da ovi dečki to zaslužuju svojim igrama, a podrška nam mnogo znači. Neka publika uživa gledajući buduće A-reprezentativce. Hvala izborniku Daliću što nam je ostavio neke igrače, iako je i pred seniorskom reprezentacijom važna utakmica u Ligi nacija", zaključio je Gračan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!