Vodeni sportovi

Kobešćak ostaje u Jugu još sedam godina: "Prava okolina za postizanje uspjeha"

Sportnet • četvrtak, 11.10.2018.
Kobešćak ostaje u Jugu još sedam godina: "Prava okolina za postizanje uspjeha"
Foto: FaH

Vjekoslav Kobešćak i Vaterpolski klub Jug CO produžili su suradnju do 2025. godine, objavio je predsjednik kluba Tomislav Dumančić u četvrtak na klupskoj konferenciji za medije...

Kobešćak je u Jugu već tri i pol sezone, a u svojoj prvoj pravoj sezoni vodio je i doveo Jugaše do svih pet trofeja (prvaci Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa). Potom iduće dvije sezone osvojio je po tri trofeja (oba domaća, te Triglav regionalna liga).

"I sam sam bio iznenađen kad sam dobio ponudu za ostankom u klubu narednih sedam godina jer nije lako izdržati toliko dugo razdoblje na jednom mjestu. Međutim, od mog dolaska u Dubrovnik uvjerio sam se kako je ovo prava okolina za postizanje uspjeha kao i stvaranje rezultata i igrača, pa je samim time moja odluka bila puno lakša", objasnio je svoju odluku Kobešćak.

Predsjednik VK Juga CO Tomislav Dumančić dodao je kako klub posebno vodi računa o mlađim kategorijama koje su ključne za uspješan rad kluba i kako su napravljeni posebni programi za rad s mlađim kategorijama te doveo nekoliko mlađih igrača na kojima gradi budućnost.

"Želimo zadržati što imamo, ali i napraviti iskorak kao predvodnik svjetskog vaterpola. Naš plan rada doveo je do toga da već sad imamo 40 djece upisanih u školu vaterpola, a u budućnosti tražimo veći fokus staviti na razvoj ženskog vaterpola što je između ostalog i jedan od ciljeva HVS-a."

Kazao je Kobešćak i na to što očekuje od nove sezone.

"Prošlogodišnjim rezultatima sam zadovoljan, ciljeve smo ispunili, ali ove se godine nadamo i nečemu više. Ambicije su veće barem za jedan posto. Ako budemo mogli računati na Sandra Sukna, onda te ambicije možemo revidirati."

Kobešćak se posebno osvrnuo na igrače koji su tek došli odnosno vratili se u klub. Alexandros Papanastasiou, Daniil Merkulov, Marin Tomasović te povratnik iz Španjolske, gdje je bio na jednogodišnjoj posudbi, Toni Popadić, mladi su igrači koji će u budućnosti biti nositelji igre, dok će se kao i prošle sezone kroz Regionalnu ligu u "vatru" ubaciti desetak novih igrača iz mlađih kategorija.

Novopečeni kapetan momčadi Xavi Garcia istaknuo je kako je velika čast biti kapetan ovog kluba, ali i kako je on jedan među jednakima jer rezultat donosi momčad, a ne pojedinac.

"Brza smo ekipa i od toga će dosta ovisiti. Imamo nekoliko novih igrača i trebat će nam malo vremena za uigravanje. Ali, uvjeren sam da ćemo brzo pronaći svoju igru", kazao je Garcia i dodao: "Siguran sam da će ovo biti zanimljiva sezona jer su se Mladost i Jadran igrački pojačali. Spandau ima istu ekipu kao lani, u kojoj su u Berlinu slavili protiv Szolnoka, a Pro Recco ih je dobio s golom razlike. Ali mi smo Jug i uvijek moramo ići na pobjedu."

Nova sezona za Jug CO počinje u subotu, 13. listopada, nastupom u Triglav regionalnoj ligi protiv Šapca. Potom ih četiri dana poslije čeka početak natjecanja u skupini ‘B’ europske Lige prvaka. U Berlinu igraju protiv Spandaua 04.

VK Jug

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!