Tenis

Pliškova preokrenula protiv Boulter, Bacsinszky šokirala Sabalenku

Jan Šneler • petak, 12.10.2018.
Pliškova preokrenula protiv Boulter, Bacsinszky šokirala Sabalenku
Foto: EPA

U kineskom Tianjinu odigrani su četvrtfinalni dvoboji tamošnjeg WTA turnira, a nažalost dva su završila predajom tenisačica...

Poznati su parovi polufinala WTA turnira u kineskom Tianjinu. Iako smo gledali dobre i zanimljive mečeve, nažalost dva su okončana predajom. Osim hrvatske tenisačice Petre Martić i Belgijka Elise Mertens predala je meč.

Mertens nije dobro izgledala protiv pete nositeljice Su-Wei Hsieh. Iako bi u normalnijim okolnostima bila favoritkinja protiv Tajvanke, Belgijka danas nije igrala na visokoj razini. Mertens je imala priliku u trećem gemu doći do breaka, no Hsieh je izdržala pritisak.

Već u sljedećem gemu Tajvanka dolazi do breaka, a set potvrđuje još jednim breakom za 6:2. U drugom setu sve je prošlo u znaku Tajvanke i nakon drugog breaka za 4:0, Mertens je odlučila predati meč.

Prva nositeljica Karolina Pliškova mučila se u prvom setu protiv Katie Boulter, no na kraju je ipak uspjela doći do polufinala. U prvom setu, Britanka je dobro krenula, povela s 0:2 no Pliškova se vraća i breakom dolazi do 5:4. Imala je češka tenisačica servis za set, no Boulter fenomenalnom igrom dolazi do dva uzastopna breaka i slavi u prvom setu s 5:7.

U drugom setu Pliškova je ipak potvrdila svoj status i u potpunosti dominirala. Brzo, za 32 minute došla je do izjednačenja sa 6:0. Posljednji set donio je novi šok. Boulter vodi s 0:2, no vrlo brzo griješi i Pliškova izjednačuje. Nešto kasnije Pliškova radi break, ali ovoga puta Boulter uzvraća udarac.

Konačno, nakon silnih preokreta, Čehinja još dva puta oduzima servis protivnici i sa 6:3 okončava 127 minuta dugi meč.

Veliko iznenađenje priredila je Timea Bacsinszky protiv Arine Sabalenke. Švicarka je 329. tenisačica svijeta i nitko nije očekivao pobjedu protiv favorizirane Sabalenke. Ipak, Bascinszky je nakon dva tie-breaka došla do nastupa u polufinalu i za sada si popravila renking za barem 91 mjesto. Iako je teško to očekivati, Švicarka bi slavljem na turniru mogla ući u top 150 igračica svijeta što bi bio nevjerojatan skok.

WTA Tianjin, četvrtfinale:
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Katie Boulter (Velika Britanija) 5:7 6:0 6:3
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 4) - Timea Bacsinszky (Švicarska) (2)6:7 (5)6:7
Su-Wei Hsieh (Tajvan, 5) - Elise Mertens (Belgija, 3) 6:2 4:0*
*predaja Mertens

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!